Корнелия Нинова награди победителите от велопохода „Бузлуджа – 2019“

Юли 26, 2019 Новини БСП 0 722

Председателят на БСП Корнелия Нинова, заедно с ръководството на левицата и много социалисти, поднесоха венци на паметника на връх Шипка

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова награди победителите от велопохода за купа „Бузлуджа -2019“. Състезателите бяха разделени в 7 категории.

От възрастова група „Юноши” 15-18 години, наградени от народния представител от ПГ на „БСП за България“ Кристина Сидорова бяха: на трето място – Денис Рустемов, на второ – Петър Димитров , а победител в категорията е Габриел Грозев .

От „Мъже – елит” на трето място се класира Огнян Стефанов, на второ – Мартин Попов и победителят в категорията беше Теодор Русев от Несебър. Наградите на тримата бяха връчени от  лидера на БСП Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова награди и победителите от възрастова група „Мастърс до 40 години”. На трето място бе отличен Борис Кошев, на второ – Калин Генчев, а на първо медалът бе връчен на Красен Киров .

Кристина Сидорова награди и победителите от „Мастърс до 50 години”. На трето място бе отличен Иван Гърбев, на второ – Станислав Христов, а победител в тази категория беше Евгени Балев.

В категорията „Мастърс до 60 годни“ на трето място се класира Манол Вранчов, втори е Людмил Дончев, а първи в тази възрастова група е Добромир Минчев. Наградите им бяха връчени от зам.-председателя на НС на БСП Кирил Добрев.

В категория „Мастърс над 60 години“ на трето място бе отличен Йордан Гавазов, втори е Йордан Йорданов, а победител при най-възрастните участници е Иван Пенев.

Най-младият велосипедист, изкачил връх Шипка, бе 12 годишният Кристиян Минчев. Той също получи награда от Корнелия Нинова. А единствената жена, участвала в състезанието, Даниела Колева също бе отличена.

Купата на името на Васил Дянков бе връчена на победителя в състезанието – Теодор Русев от съпругата на легендарния колоездач Стилияна Тихова и лидера на левицата. Времето, за което Русев изкачи връх Шипка бе 43 минути и 13 секунди.

Председателят на БСП Корнелия Нинова, заедно с ръководството на левицата и нейни членове, поднесоха венци на паметника на връх Шипка по повод 142-та годишнина от боевете на върха.