Корнеля Нинова: Защо Volkswagen отиват в Турция? Борисов да отговори

Юли 23, 2019 Новини БСП 0 850

Ще привлечем инвестиции, когато се преборим с корупцията

„Виждайки, с каква бързина, настървение и съгласие ДПС, ГЕРБ и ВМРО прокараха на две четения в един ден законопроектите за бюджета и ратификацията на споразументието за закупуване на самолетите, не вярвам, че мнението им по темата ще се промени, въпреки ветото на президента“. Това каза председателят на  БСП Корнелия Нинова във връзка с наложеното от президента Румен Радев вето за закупуването на F-16. Тя бе категорична, че БСП подкрепя ветото и припомни, че още преди то да бъде наложено социалистите са изказали почти същите аргументи против приетите в парламента законопроекти.

Относно номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, лидерът на левицата призова да се изчака до  29 юли, защото е възможно да има и други номинации и тогава ще  има коментар.  

Корнелия Нинова коментира и появилата се в немски медии информация, че Volkswagen няма да инвестира в България и добави, че за съжаление отлив на инвестиции има. „Много компании избират да инвестират в други държави или да пренасочат бизнеса си там заради няколко причини – несигурност, корупция и липса на нормални административни услуги. Никой голям инвеститор няма да дойде в България, ако иска да се развива, при тези условия“, коментира още Нинова.