Манол Генов: Като имаме ръст на доходите, защо сме все още на последно място в ЕС

Юли 02, 2019 Новини БСП в медиите 0 1222

02.07.2019 г.

"Като имаме такъв ръст на доходите, защо сме все още на последно място в ЕС по редица показатели?" Това попита пред БСТВ народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на левицата Манол Генов. Като пример за такива показатели той даде фактите, че все още сме най-болни, с ниски заплати и пенсии, които не са адекватни на европейските равнища. По думите му хвалбите от страна на управляващите са много - има ръст, покачват се доходите, но все още 1,5-2 млн. българи живеят на ръба на оцеляването. Според него се отчита икономически ръст, но бюджетът се прави по един и същи начин - летвата се смъква, за да може по-лесно да бъде прескочена. "За да достигнем средноевропейски равнища, с този ръст, ще са ни необходими 20-30 години", коментира още той.

Попитан за промените в БСП, Генов отговори, че съставът на Изпълнителното бюро на БСП се избира по предложение на председателя на партията. Той подчерта, че Нинова е обяснила своите мотиви за разширяването му, сред които- да има представители в бюрото на повече региони, да има и повече народни представители за засилване на комуникацията между ПГ  и ИБ. "Чака ни сериозна работа за подготовка и провеждане на кампанията за местни избори 2019г.", наблегна социалистът.

По повод коментарите на премиера по негов адрес, Генов заяви, че съдебното дело срещу него вече е затворено, окончателно и необратимо, а причината е „влязло в сила съдебно решение“. "Премиерът е длъжен да знае какво значи това", категоричен бе той. Социалистът призова тези, които го съветват, да не подвеждат премиера към подсъдимата скамейка. Той обясни, че за клевета засегнатата страна може да търси своите права в съда. "Нека се въздържа за в бъдеще от подобни коментари", призова премиера Манол Генов.

Той подчерта, че дори и от чужбина Борисов продължава да се занимава с БСП. По думите му това, че премиерът коментира нонстоп левицата, показва, че действията на партията са заплаха за неговия комфорт в управлението. Социалистът попита дали някой коментира, напрежението в ГЕРБ, Цветанов прави ли паралелни структури и какво се случва там.