Весела Лечева : БСП има ясни цели и се приближава към тях

Юли 01, 2019 Новини БСП в медиите 0 733

01.07.2019

 

„БСП има ясни цели и се приближава към тях. За краткия период, в който Нинова управлява партията, резултатите са ясни – спечелихме президентските избори,  удвоихме броя на народните представители в парламента и добавихме още един европейски депутат, в сравнение с предходните избори”.  Това заяви пред БНТ членът на ИБ на БСП и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева. Тя допълни, че стъпките са правилни и Конгресът ги е  потвърдил. „Корнелия Нинова освежи и обнови състава на ИБ на БСП. Сред новите членове имаме бивши кметове, общински съветници, както и народни представители за по-добра спойка между ИБ и  парламентарната група на левицата”, подчерта Лечева.

Като приоритет пред партията  тя изтъкна достойно представяне на местните избори на левицата. „Ще се съобразим със слабостите, които допуснахме в предишната кампания и ще използваме всички мерки, които сме взели във „Визия за България”, коментира още Лечева и изтъкна основните цели на левицата в предстоящата кампания. „За местните избори искаме да сменим модела. Да премахнем феодализма. Управляващите разделиха обществото на две – на тези, от ГЕРБ, които могат да се развиват и на всички останали”, заяви Весела Лечева и изтъкна, че това е недопустимо в една демократична държава . „Това, което виждаме в момента, е фасадна демокрация”, каза Лечева и отново наблегна на основните проблеми- на семействата в неравностойно положение, протестите на медицинските сестри и огромната разлика между стари и нови пенсии.

По повод отказа на АПИ  от информация за качеството на изградените  пътища, Лечева коментира, че  на хартия всичко е изрядно за разлика от действителността. „Нашите подозрения са по отношение на качеството, защото само няколко месеца след като е открит ремонтиран път, той се нуждае от ремонт. Затова искахме независима лаборатория да направи експертиза”, отбеляза  тя. „Когато започне по-задълбочена проверка, се откриват много пропуски. Некачественото строителство  означава две неща – корупция и пропуски в реализацията на пътищата”, каза Лечева.