Стоян Мирчев : С разширяването на ИБ в БСП има по-голям диалог

Юли 01, 2019 Новини БСП в медиите 0 709

БСП е единствената прозрачна партия

„С разширяването на ИБ в БСП има по-голям диалог. Сред новите членове има и млади, и опитни личности”. Това заяви пред BTV Стоян Мирчев, член на ИБ на НС на БСП.  „Влизаме 4 човека от парламентарната група, за да има по-добра връзка между народните представители и ръководството на партията. Влиза председателят на Младежкото обединение на БСП, което е знак, че се отваряме към младите хора”, допълни Мирчев.

Социалистът коментира и освобождаването на Валери Жаблянов от ИБ на партията. „Корнелия Нинова свали политическото си доверие  от Жаблянов по поняколко причини, от които най-важната бе  отсъствието му от асамблеята наПАСЕ, където са били взети важни решения за важни за страната въпроси като Истанбулската конвенция, корупцията в България и санкциите срещу Русия”,обясни още той.

„БСП е единствената прозрачна партия. Парите, които се получават от субсидия ги даваме  за извършване на политическа дейност и за структурите по места.”, каза  Мирчев. Той допълни, че ГЕРБ има депозити за десетки милиони. „Откъде управляващите   финансират своите кампании, след като не харчат от субсидията? Дали кметовете на ГЕРБ финансират кампаниите по места с държавните пари, предназначени за съответното кметство или управляващите взимат нерегламентирани пари от бизнеса?”, попита Стоян  Мирчев и напомни, че България е страната в ЕС с най-голяма корупция.