Проф. Георги Михайлов: Поради административни безобразия, едно дете не получи необходимото лечение за онкозаболяването си

Юни 20, 2019 Новини БСП 0 945

20.06.2019 г.

„Поради административни безобразия, едно дете не получи необходимото лечение, което  е възможно на територията на страната, а на всичкото отгоре – часове преди смъртта му, на неговите близки беше връчена фактура за 14 000 лв, която задължава близките да заплатят това лечение. 20 години съм прекарал между тези деца, за мен това не е само нелепо, но и е чудовищно“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Михайлов. Той помоли депутатите да почетат с едноминутно мълчание паметта на починалото дете, чиито средства за лечение на онкозаболяване са били забавени от Здравната каса.

Проф. Михайлов отправи молба към председателя на заседанието да бъдат извикани директорът на НЗОК и Директорът на агенцията по медицински надзор, за да дадат обяснение за този нелеп случай. „Аз самият съм бил свидетел, след това сливане на агенции в тази „мегаагенция“ за медицински надзор – колко много са затруднени детските онколози при изписването на лечение. Затова ви моля – да се явят тук директорът на НЗОК и директорът на Агенция „Медицински надзор“ и да дадат обяснения за този случай“, заключи Михайлов.