Стоян Мирчев: Намаляването на субсидията е удар по опозицията

Юни 14, 2019 Новини БСП в медиите 0 786

14.06.2019

"Днес ще приемем на второ четене закона, с който всички партии ще върнем надвзетите субсидии. Ще бъде ясно оформено как точно ще се случи. Това е най-правилното решение". Това каза пред БТВ народният представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев. Той информира, че служител от централата на БСП заради съмнения, че парите от субсидиите са в повече, попитал Министерството на финансите, но от там  не са му отговорили нищо конкретно, а че всичко е наред. "Оказва се, че не всичко е наред. Виновният в тази ситуация е Министерството на финансите, защото не са проследили правилното разпределение и разходване на парите. Този случай е още една капка на недоверие от хората към Народното събрание, но всички партии са единодушни, че неправомерно надвзетите суми трябва да се върнат", коментира още Мирчев.

Бойко Борисов протяга ръка към Слави Трифонов

"Предложението на МС партийната субсидия да е в размер на 1 лев е формално. Зад него се крият други причини. Патериците на ГЕРБ в Народното събрание- в лицето на Атака, НФСБ и Воля, показаха на изборите, че вече не могат да съберат обществено доверие затова сигурно протягат ръка към Слави Трифонов", каза Стоян Мирчев още по темата. "Намаляването на субсидията е удар по опозицията, защото управляващите разполагат с целия държавен ресурс за правене на политика. Опозицията, за да прави и избори и политика, трябва да има финансиране. Това е субсидията. В Америка финансирането е от бизнеса, чрез лобиране, но в Европа е възприет принципът, че държавите ще финансират партиите, а не бизнесът", поясни народният представител от левицата.

Партийната опозиция не предлага политики с критиките си

За предстоящият Конгрес на БСП Стоян Мирчев коментира, че ще бъде представен доклад за отминалите избори за Европейски парламент, започване на процедура по номинации за предстоящите избори и стартиране на процедура по избор на председател от цялата партия. "На този етап партията показва, че не желае Корнелия Нинова да подава оставка, особено в момент, когато ни представят избори. Буквално от цялата страна, от областните съвети, валят писма, в които казват, че не е сега времето", информира Мирчев. По думите му, критиките от страна на опозицията не са на база на политики.