Младите в БСП: Младежката енергия и сплотеността ще доведат БСП до силни резултати на местните избори

10.06.2019 г.

"Първо искам да поздравя всички младежи за неуморната работа по време на изминалата кампания за Европейски избори 2019 година. Искам да поздравя всички областни и общински структури за проведените мероприятия и инициативи. Очевидно всички усилия са допринесли за ръста в електоралната подкрепа на младите към БСП , който съм убеден, че ще продължим да увеличаваме." С тези думи председателят на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски откри редовното заседание на Националния съвет. 

Бериевски насочи вниманието на членовете към предстоящото най-голямото европейско събитие, на което България ще бъде домакин, а именно Летен лагер 2019 г. Той припомни, че лагерът ще се проведе в периода 29 юли - 4 август в Албена, където участие ще вземат над 800 делегати от цяла Европа. 

"Изключително съм горд, че именно ние ще бъдем домакини на това събитие, защото то дава изключителна възможност - проблемите на младите хора да бъдат върнати в дневния ред на Европа", категоричен бе Бериевски. 

Председателят на Младежко обединение в БСП - София Петко Димитров направи изчерпателен анализ на кампанията за отминалите европейски избори, като изброи всички младежки мероприятия и инициативи, които се проведоха в рамките на месец май. 

"Кампанията ни "Гласувай, има смисъл" се проведе в почти всички области. Идеята на тази инициатива беше да припомним на младите хора, че всъщност от тях зависи много и бъдещето е в техните ръце. В Плевен се проведе среща дискусия със студенти от Медицинския университет в града. Във Варна младежите организираха среща с граждани и шествие в центъра на морската столица. В Пловдив област младежите организираха благотворителен турнир по канадска борба, в който се включиха много млади хора. В София се организира конференция Европа на младите, в която взеха участие над 200 души, представители на НПО сектора, синдикати и др." - така представи част от дейности на младите социалисти по време на кампанията Петко Димитров.

Зам. - председателят на младите социалисти Атанас Атанасов изтъкна като приоритет за бъдещата работа на обединението, предстоящите местни избори. Той категорично заяви, че именно младежката енергия, сила и обединеност ще бъдат водещи в победата на Българската социалистическа партия през есента. На заседанието бе обсъден и предстоящият за левицата ежегоден събор- Бузлуджа 2019 година, където Младежкото обединение в БСП отново има водеща роля.