Елена Йончева: Възмущението на хората към управлението на ГЕРБ не прерасна в активност

Юни 07, 2019 Новини БСП в медиите 0 346

07.06.2019 г.

"Моралното възмущение на хората към управлението на ГЕРБ, за съжаление, не прерасна в електорална активност." Това каза пред БТВ евродепутатът от "БСП за България" Елена Йончева.  Тя добави, че две години държавата се тресе от различни скандали, свързани с управляващите. "Хората имат нетърпимост към правителството. Скандалите показват, че държавата се управлява по дълбоко порочен начин. В Европа, след един подобен на нашите скандали, си отива правителство", каза още тя. Йончева уточни, че никога у нас на европейски вот не е имало висока избирателна активност. По думите й по същество тези избори не са мажоритарни и на БСП тепърва й предстои много работа, за да спечели доверието на избирателите. "Имахме надежда, че ще победим на европейските избори. Огорчена съм от резултата, защото очаквах, че за страната ни ще започне промяна", каза Елена Йончева.

"Борисов и ГЕРБ впрегнаха цялата държавна машина в нарушение на закона. През последните две седмици Борисов яхна своя джип. Обикаляше и правеше малки видеопостановки в нарушение на закона и всякакъв морал. Беше използван корпоративен и купен вот с впрегната държавна машина", каза Елена Йончева.

"БСП е единствената партия,  която има ръст на гласувалите за нея спрямо предишните евроизбори и имаме един евродепутат в повече. Но тези избори не станаха начало на загубата на ГЕРБ", каза Елена Йончева и отрече левицата да е водила негативна кампания- само е изнасяла факти за корупция с документи и имена.

"Последният евродоклад от вчера потвърждава корупцията, с която това правителство не желае и не може да се справи. Там се казва, че има срив във всяка една сфера - образование, здравеопазване и пътища, които са под средното ниво в Европа", добави евродепутатът от левицата.

Според нея основният извод от вота е, че мафията не може да бъде преборена с усилията на една партия. "За да махнем тези хора, които съсипват България, трябват усилията на всички опозиционни партии, на българската журналистика и гражданското общество. Това е горчивата истина", констатира Елена Йончева.

Тя благодари на всички, които са гласували за "БСП за България" и за нея преференциално.