Петър Витанов: На 26 май има два пътя - на разграбването или на прогреса в България

Май 19, 2019 Новини Избори 0 1212

19.05.2019

"Два пътя има на изборите - единият е на разграбването и прогонването на младите хора от България, а другият - на промяната и на прогреса в родината ни". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Петър Витанов по време на среща с граждани в Северния парк в София, организирана от Градския съвет на БСП в столицата. С него бяха още двама кандидати от листата - Цветелина Пенкова и проф. Мариела Модева. На срещата присъстваха председателят на БСП Корнелия Нинова и председателят на столичните социалисти Калоян Паргов. 
"Ние решаваме дали ще изберем пътя на апартаментите, на терасите, на асансьорите, на опустошаването, на неравенствата или ще тръгнем по другия, който е на промяната и прогреса в родината ни", заяви Петър Витанов. "Всички ние имаме нужда от образование, което не подменя историята, от здравеопазване, достъпно за всички, от доходи, позволяващи достоен живот, от икономическа перспектива, от връщане на държавата в живота ни. Това е нашият път, пътят на БСП. Пътят на социална Европа. 26-и май ще ни даде възможност да го изберем. Всички искаме да живеем в различна България и бюлетината с №18 ще ни позволи да започнем промяната. Нека всички да гласуваме идната неделя, за да се преборим с фалшификациите и манипулациите и да си върнем откраднатата ни държава", допълни той.

Цветелина Пенкова: Време е да си върнем самочувствието, българи!

"За мен е чест и огромна отговорност да съм част от отбора на победата. Отборът, който ще се бори за равенство, за солидарност и за справедливост сега", каза кандидатът за евродепутат Цветелина Пенкова. "Искам да ви изпратя едно послание от всички онези над 2 милиона българи, които са зад граница, защото аз съм била част от това общество над 10 години. Всички те искат да се върнат в България, те искат да са тук със своите семейства, със своите родители. Искат да продължим заедно да градим тази държава, която всички тук изграждат със своите усилия. Но ние трябва да сменим модела на управление, който отблъсква младите хора, който ги кара те да търсят спасение за себе си, за своите семейства зад граница", каза още тя. Пенкова е категорична, че трябва да се премахне този модел на управление, който разграбва държавата и който отблъсква всички българи, желаещи да се реализират тук. "Това е нашата задача и ние вярваме, че можем да го постигнем на 26-и май. Време е да повярваме, време е да си върнем самочувствието, българи", призова тя и попита защо го няма това самочувствие. "Да не би да не сме една от най-древните държави в Европа? Да не би да не сме едни от най-умните хора в Европа и навсякъде по света? Да не би да нямаме многовековна история? Да не би да нямаме едни от най-грижовните майки? Имаме всичко това! Време е да повярваме, да си върнем самочувствието, да станем и да поискаме тази промяна на 26 май, с бюлетина №18", заяви кандидатът за евродепутат. Според нея Европа е в криза поради същите причини, заради които и България е в криза, управлявана от десни партии. "Десни партии, които разграбват, които ги е грижа само за монополи и компании. Но Европа вече вярва в промяната, защото виждаме как социалистите набират скорост и печелят изборите в Испания и Финландия", допълни Пенкова.

Проф. Мариела Модева: Ние знаем как да направим промяната!

"12 години е нашият път в Европа. Ние искахме да бъдем член на ЕС, за да имаме по-добри пътища, по-добре уредени градове и села, за да имат работа българите в родината си и в същото време да могат да пътуват свободно. За да може нашите деца да получават качествено образование тук, в България, а не да стават част от учещите в чужбина. Няма нищо лошо в това- човек да живее и да учи в чужбина, но още по-добре би било да се завърне в родината си и да работи за нашия просперитет", завия кандидатът за евродепутат проф. Мариела Модева. Тя подчерта, че на харесва факта, че българите напускат родината. "Това беше един от мотивите да се включа в тази борба, защото ние се нуждаем не само от ентусиазъм, ние се нуждаем от компетентност, от опит, от познаване на европейските институции и процедури, за да можем да направим действителност всичко, което сме заложили във "Визия за Европа" и във "Визия за България", а тези срещи с българските граждани ме карат да си мисля, че точно сега е моментът", каза още тя. Проф. Модева се обърна към присъстващите и призова да гласуват на изборите. "Дайте своя глас за №18 в интегралната бюлетина и за кандидатите на "БСП за България", защото ние сме пред очите ви. Вие ни виждате, вие разговаряте с нас и разбирате, че ние истински сме мотивирани да сме част от тази промяна и знаем как да я направим. Не е случайно, че само Европейският парламент се избира пряко от гражданите. Защото това е институцията с решаващи права в областта на правото, тя формира бюджета и осъществява надзор. Не е случайно, че европейската Сметна палата иска проверка на всички служби, които се занимават с еврофондовете, защото ограбването и корупцията с тези пари ограбва всички нас", подчерта тя. По нейните думи вместо тези средства да отидат при гражданите, за да се повиши качеството на живота, да живеем в по-добре уредени градове, те отиват в едни кръгове и се присвояват за лични цели. "Това е недопустимо! Затова с гласа на всеки един от нас даваме рестарт на социална Европа и на промяната в България. Заедно сме силни, заедно ще успеем и вашата подкрепа ни дава енергия да запазим тази сила до 26 май и на 26 май да се поздравим с победа", каза още тя.

Калоян Паргов: София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, но не с това управление

"София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, но не при управлението на ГЕРБ!" Това заяви председателят на БСП - София Калоян Паргов. "София може да е съизмерима с европейските градове. Ние всички, които живеем тук, искаме да бъдем наистина европейска столица. Заслужаваме го. Но виждаме, че с това управление на града, което е в последните 10 години, не го получаваме", допълни той. Според него имаме огромен шанс да поставим началото на промяната. "Първата стъпка можем да я направим още на 26-и май. Защото заслужаваме справедливо разпределение на европейските ресурси.
Заслужаваме справедливи доходи, които да ни осигурят достоен живот на равноправни европейци и спокойни старини. Защото не е справедливо малцина да получават всичко за сметка на мнозинството от българските граждани. Не е справедливо десетки милиони левове да бъдат изливани за ремонти в центъра на София, а кварталите от периферията да не усещат, че са част от европейска столица", каза още Паргов.   
Калоян Паргов добави, че в българското общество все по-осезаемо се усеща очакване за промяна. "Хората искат да живеят достойно в родината си. Искат да са равноправни европейски граждани. Искат да имат самочувствие на истински европейски граждани. Истината е, че реализацията на тези нормални човешки желания зависи от всеки един от нас. Ако бъдем отговорни хора с гражданска позиция и упражним правото си на глас на 26-и май, можем да направим първата крачка към промяната с №18 в бюлетината", каза той.