Румен Петков: Правителството ще докара санкции за България заради АЕЦ-Белене

Юни 28, 2010 Новини БСП 0 1307

 Народният представител от Коалиция за България Румен Петков каза на пресконференция в Плевен, че ще сезира прокуратурата за отношението на правителството към проекта АЕЦ- Белене

 Народният представител от Коалиция за България Румен Петков каза на пресконференция в Плевен, че ще сезира прокуратурата за отношението на правителството към проекта АЕЦ- Белене. Той бе категоричен, че действията на сегашните управляващи ще доведат до санкции за страната ни. Или искове за неустойки ще предявят фирмите, които са кандидатствали за обявената процедура за поредната икономическа оценка на проекта, срокът за изготвянето на която е две години, или „Атомстройекспорт” ще си потърси правата в Международния арбитражен съд в Париж заради забавянето на строителството. И в двата случая България ще плаща и някой трябва за понесе отговорността за това, допълни Румен Петков.

Депутатът от Коалиция за България информира и за намерението си за сигнализира в прокуратурата за случая с неработещите системи за възпрепятстване на движението на МПС по трамвайните линии в столицата, монтирани по времето, когато Бойко Борисов бе кмет на София. Румен Петков бе категоричен, че е важно да се знае кой е дал парите за безсмисленото съоръжение и кой ги е откраднал.