Сергей Станишев от Пловдив: На 26 май изборът е между статуквото или промяната сега

Май 04, 2019 Новини Избори 0 270

4.05.2019

„По данни на НСИ 22% от българите в 21 век живеят под линията на бедността. Още 20% живеят в големи материални лишения. Почти половината българи едва свързват двата края и това трябва да се промени“, заяви категорично президентът на ПЕС Сергей Станишев и кандидат за евродепутат от "БСП за България" по време на откриването на предизборната кампания на социалистите в Пловдив. Членове и симпатизанти на левицата го посрещнаха на Пловдивската главна, а младите социалисти, под звуците на „Бела чао“, настояха за промяна сега. „Тя ще се случи и само социалистите могат да я осъществят“, каза още Станишев. Той подчерта, че именно социалистическото движение е носител на надеждата. „Надеждата за по-добър живот, за качествено образование, достъпно здравеопазване и достойни доходи за всеки човек. Това е нашето верую“, посочи Станишев и обясни важността на предстоящите избори. По думите му залогът е голям и той се изразява в следното – българското общество ще направи избор, от който ще проличи дали предпочита статуквото или промяната сега. „Не вярвайте, че лявото в Европа е в упадък“, апелира президентът на европейските социалисти и демократи и се обоснова с примери. "В Испания социалистическата партия спечели с ясен план за бъдещето. Преди това победиха социалистите във Финландия", посочи той. По думите му такива са прогнозите и за левицата в Дания. „Ние ще бъдем с най-много премиери и еврокомисари. Затова е изключително важно да спечелим и най-много места в Европейския парламент. Така ще имаме силно ядро на прогресивен, социален и проевропейски алианс, силна група за ново начало и за желаната промяна“, каза в обръщението си към пловдивчани Сергей Станишев. В заключение той пожела на пловдивските социалисти да излъчват увереност, самочувствие и убедителност, за да знаят хората, че БСП и левицата в Европа имат план за бъдещето. 
Пловдивчанинът в листата с №18 Тодор Стоилов сподели, че съгражданите му са смазани от ежедневните несгоди, от ниските доходи, от липсата на перспектива. По думите му те нямат усещането за достойнствата на най-стария жив град в Европа и заради скандалите с титлата „Европейска столица на културата“. 31-годишния мениджър призова за повече ангажираност на 26 май, защото решенията, взети в ЕС, пряко рефлектират върху живота на всеки българин. „В края на този месец Европа ще може да сключи нов договор за по-социална и справедлива среда, за Европа на мнозинството, а не на малцинството. Нека на 26-ти излезем и покажем, че желаем повече Европа в България и повече България в Европа. Да заявим, че освен древен, искаме Пловдив да бъде и вечен, като гласуваме с № 18 за справедливост сега!“, завърши Тодор Стоилов. 
Лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов официално заяви, че активът на партията има тежката и отговорна задача да опази изборния процес честен. Победа на БСП и успех в кампанията на двамата кандидати пожелаха днес в Пловдив също Калоян Паргов, председател на ГС на БСП – София, и Александър Паунов, председател на Комунистическата партия в България.