Петър Витанов: Важно е гражданите да гласуват за БСП, защото тя е носител на промяната както в Европа, така и в България

Май 03, 2019 Новини Избори 0 839

3.05.2019

„За мен е важно гражданите да гласуват за нашата политическа сила, защото тя е носител на промяната както в Европа, така и в България.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Петър Витанов на срещи с членове, симпатизанти и жители на с.Краводер.  Той посети и Криводол, Борован, Малорад, Рогозен и Хайредин.  Витанов посочи, че ще се бори за преодоляване неравенствата и за повишаване на доходите на бедните държави в Европа. Той ще участва в битките, които ежедневно се водят – противопоставянето на тази Европа на две скорости, приела пакета „Макрон“, заради който 150 хиляди български превозвачи са тежко ощетени. „Днес виждам обезлюден Северозападния край. На България, а и на Европа, ѝ е необходим друг тип управление – ляво, прогресивно, справедливо за малкия, за бедния и за трудовия човек“, подчерта вторият в листата на „БСП за България“.

„Хората, с които се срещам, едно нещо искат – да виждат близките си не само чрез интернет, а да растат и работят около тях. За да се случи това, те искат икономическа перспектива, да виждат смисъл да останат в България", каза още Петър Витанов. По думите му това може да стане, когато ефективно се възползваме от възможностите, които Европа предоставя – под формата на средства, на различен вид политики. "Уви, днешните управници разглеждат европейските фондове само като възможност нещо да откраднат – през къщи за гости или като изграждат стадион в село с пет баби. Това е огромният проблем на България - бедността, липсата на икономическа перспектива и обезлюдяването. Хората искат това нещо да се промени, очевидно от ГЕРБ са неспособни да го направят и само една партия има силата, капацитета и подкрепата да го направи", отсече вторият в лявата листа. "Убеден съм, че това ще се промени, трябва да се промени, ако искаме да имаме държава, защото тя изчезва. България остава една територия със затихващи функции. Ако искаме да сложим край на това, просто трябва да изберем промяната и да изберем някаква форма на справедливост. Само и единствено БСП може да я даде", заключи Петър Витанов.

В срещите участваха народният представител от ПГ на "БСП за България" Николай Иванов и  председателите на Общинските съвети на БСП в Криводол - Иван Иванов, в Борован – Петър Станев и в Хайредин - Радослав Стойков.