Кандидатите за евродепутати от БСП за България взеха участие в честванията на Априлското възстание "Подвигът, саможертвата на Клисурци и на всички участници в Априлското въстание е задължение за всички нас техните наследници и урок как се отстоява чест,

Апр 30, 2019 Новини Избори 0 2460

30.04.2019г.

 "Подвигът, саможертвата на клисурци и на всички участници в Априлското въстание е задължение за всички нас, техните наследници, и урок как се отстоява чест, дом и Родина", това заяви кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Румен Гечев  при посещението си в Клисура  по повод честванията на Априлското въстание." Ние сме длъжници на тези хора, защото днес, толкова години след Априлското въстание, вместо България да е водеща в Европейския съюз, ние сме на едно от последните места. И затова не е виновна Европа, а българските управляващи. Такива прекрасни градчета, като Клисура, са заплашени от обезлюдяване, а има практика в цяла Европа за справяне с този проблем. Страната ни трябва да има по-активна политика в тази посока“, коментира проф. Гечев и даде за пример  плана Юнкер. Според него от този  фонд  България може да се възползва, ако има добре разработени инвестиционни програми и ако тези програми са  съобразени, от страна на българското правителство, с регионалните особености, включително и за селище като Клисура. "Защото тук, днес, изпитваме чувство и на гордост, и на срам. Гордост заради тези българи, които са отдали живота си за страната ни и срам за това, че България се намира на едно от последните места в Европейския съюз. Това е неприемливо и недопустимо”, категоричен бе проф. Румен Гечев.

Крум Дончев: Подкрепям хората в борбата им за по-добър и достоен живот

 "Днес съдбата за пореден път ме изпрати в Светинята на България – района на градовете Пазарджик, Пещера, Батак и село Капитан Димитриево. Място, изпълнено със съкровен героизъм и съхраняващо славна история. За мен и чест да взема участие във възпоменателните чествания по повод отбелязването на 143 години от Априлската епопея". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Крум Дончев пред всички присъстващи. Той подчерта, че освен дълга му на потомък, на това място го връща и чисто личният дълг към местното население. "Още през далечната 2000 г., именно по тези места, започна възходът на моята спортна кариера, като една от причините за него бе чисто човешката подкрепа, която получавах по трасетата на легендарните Рали „Хеброс“ и Планинско „Пещера“. Днес е времето, когато аз трябва да дам подкрепата си на местните хора чрез борбата ми за по-добър и достоен живот", каза още Дончев.