Елена Йончева в Дупница: България има нужда от справедливост сега

Апр 30, 2019 Новини Избори 0 1011

30.04.2019

 

„Ако действително имахме управници, които ги е грижа за България, днес, 12 години след като станахме част от ЕС, трябваше да си говорим как се подобрява инфраструктурата в Дупница и селата от общината, как местната болница функционира по-добре, а младите хора живеят и работят в града си”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” за изборите за ЕП Елена Йончева на среща с жители на община Дупница. Йончева добави, че  вместо това- говорим как в с. Джерман, на 300 метра от къщите на хората, започва да се строи депо за отпадъци, което е земетръсна зона и на което има свлачища- може би темата трябваше да бъде свързана с новия модерен завод за преработка на отпадъци. „Огромни средства дава ЕС и за пътища, и за индустрия, а инфраструктурата продължава да е лоша и неуредена”, каза още Йончева. Водачът на листата на левицата коментира, че от 2014г. досега Европа ни е дала над 7 млрд. лв. за селско стопанство. Тя добави, че 80% от тези пари са дадени за 75 фирми. „В нашата програма предвиждаме средствата, които ще се отпуснат през следващите години, да се дадат за малки и средни ферми и за млади фермери. Това ще помогне част от младите хора, които са в чужбина, да се върнат и да развиват свой собствен бизнес”, коментира още Елена Йончева.

„Нашите опоненти казват, че навсякъде има корупция и са прави. В България, обаче, проблемът не е корупцията, а грабежът”, категорична бе Елена Йончева . Тя добави, че 22% от БВП на България се губи в резултат на корупцията, а това са 11 млрд. лв. годишно. „Тук не става дума само за кражби от еврофондове, а за всичко, което страната ни губи, в резултат на лошото управление. У нас липсва всякаква справедливост, затова Европа има много механизми, с които може да ни помогне”, заяви още Елена Йончева.

Водачът на листата на „БСП за България” призова жителите на Дупница на 26 май да гласуват с №18 в бюлетината, защото България има нужда от справедливост сега.

Иван Кръстев: Основният проблем на България и българите са неравенствата във всички сфери

„На управляващите им липсва визия. Те имат консуматорско отношение към властта и Европа”, заяви кандидатът за евродепутат Иван Кръстев. Той коментира, че в медийното пространство от страна на кандидатите от ГЕРБ се чуват единствено коментари по отношение на БСП, листата на левицата за ЕП и Елена Йончева, която е уплашила силоваците във властта. „Какви са техните приоритети: изграждане на Европейски суперкомпютър, борба с фалшивите новини и борба с хибридните атаки от страна на Русия. Това според тях са основните проблеми  на България. Основният проблем на България и българите, обаче, са неравенствата във всички сфери. Срещу това ще се борим ние, а не срещу химери”, категоричен бе Кръстев. Той каза още, че българите имат и няколко други ключови проблема- един от тях са доходите на хората. „За 10 години членство в ЕС румънците успяха да вдигнат средната си заплата три пъти и тя е 160% повече от заплатата у нас, а българският министър на финансите обеща 20 лв. повече. България изостава в процеса на сближаване спрямо държавите, с които беше близка преди 10 години”, коментира още кандидатът за евродепутат.

Емил Георгиев:  Европейският парламент да се превърне в гарант за защита на потребителите

„Новият Европейски парламент трябва да стане и гарант за защита на правата на потребителите. За съжаление българският потребител не е равен с потребителя в останалите страни от ЕС”, заяви кандидатът за евродепутат Емил Георгиев. Той бе категоричен, че  темата за двойния стандарт при храните е излязла от България и то от левицата, а не от други. „Европа трябва да се превърне в еталон за борба с климатичните проблеми. Никъде в Европа жителите на голям град, като Хасково, не пият радиоактивно замърсена вода”, коментира още Георгиев. Кандидатът за евродепутат каза още, че тези избори не са само за нов ЕП, а за страната ни са най-важните, откакто сме част от ЕС, защото след тях следват предсрочните парламентарни избори. „Убеден съм, че новите евродепутати от левицата ще дадат всичко от себе си, за да продължат темата за социалната справедливост, доходи, образование, здравеопазване и сигурност”, завърши Емил Георгиев.