Димитър Данчев: Ще настояваме за справедлива, социална и по-обединена Европа

Апр 24, 2019 Новини БСП в медиите 0 1187

24.04.2019

„Ще настояваме за една по-справедлива, социална и по-обединена Европа“. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Димитър Данчев в сутрешния блок на БСТВ. Той подчерта, че БСП и бъдещите й представители в ЕП ще търсят справедливост в сферите, в които България има да наваксва, защото в страната ни липсва справедливост. „Ние сме станали зависими от икономическите интереси на симбиозата между политика и олигарси. Ще търсим справедливост и по темата върховенство на закона. Но основната тема са доходите и бъдещото на младите хора“, каза още той.

Данчев обясни, че срещите по места вече са започнали, като основните въпроси, които хората поставят, са вътрешно политически. „За тях най-важни са доходите, здравеопазването, социалните помощи, защото голяма част от хората в България живеят изключително бедно“, допълни кандидатът за евродепутатът. Той подчерта, че много села в Северозападна България изглеждат като след физическа бомбардировка. „Ако Европа бъде разделена на скорости, то тогава тези региони ще останат едни от най-бедните в Европа“, каза още той и допълни, че европейската кохезионна политика може да донесе справедливост и в тези региони, но трябва средствата да се разпределят правилно. „От Европа са пристигнали десетки милиарди левове, но от тези пари се възползваха малцина, а голямата част от българското население продължава да живее в бедност. Хората с тераси и апартаменти имат повече права, отколкото обикновените хора. Затова е необходимо да има справедливост сега“, категоричен е Данчев. „Нашата битка е не само да спечелим тези избори, а да променим модела на управление в страната“, подчерта той. По неговите думи БСП е променена, не само вътре в себе си, но е готова да носи и промяната. „Имаме най-балансираната листа с хора, които са готови да работят за защита на националния интерес и да покажат, че България може да бъде променена, а качеството на живот подобрено“, посочи Данчев.

„На много места, особено в малките населени места, се усеща страх. Политическото влияние, връзката между политици и феодали, практически е завзела цялото управление по тези места. Хората ни търсят за помощ и подкрепа, да споделят с нас проблемите си“, подчерта той. Според него, когато създадем в България устойчива среда, страна, в която човек може да се чувства свободен да реализира своите желания, стремежи, да отгледа и образова добре своите деца, младите хора ще започнат да се връщат отново в България.