Валери Жаблянов: Европейските избори трябва да се превърнат в отрицателна оценка за правителството

Апр 24, 2019 СМОЛЯН Новини Избори 0 1368

24.04.2019

„Европейските избори трябва да се превърнат в ясна отрицателна оценка на правителството и на управляващото парламентарно мнозинство. Излъчените от БСП представители в европарламента ще отстояват политиката за изграждане на нова социална държава в Европа, отмяна на санкциите срещу Русия и ще се противопоставят на опитите за разделение между икономически силните държави и тези- с по-слаба икономика.” Това каза кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България” Валери Жаблянов на среща с хората  в село Павелско, община Чепеларе. На нея присъстваха житили от селата Орехово, Хвойна и Малево. „България трябва да постигне ускорен растеж, за да може доходите на българските граждани да станат съизмерими със средните доходи на държавите членки на ЕС”, добави още той.

По- късно Валери Жаблянов се срещна с граждани на Смолян в Планетариума, където представи основните приоритети, които ще следват кандидатите на БСП в тяхната работа в ЕП- отстояване на демократична Европа,  равенство на гражданите и защита на човешките и социалните права. Надигането в Европа на крайно десни националистически и фашистки партии беше подчертано като основна заплаха за прогресивното и демократично развитие на ЕС. Кризата на управляващото мнозинство, моралното компрометиране на управлението и неспособността на ГЕРБ да преодолеят изоставането на България от другите държави в ЕС, бяха изтъкнати от него като достатъчно условие БСП да предизвика предсрочни парламентарни избори.

Момчил Неков: Най-важно е да се осигури подкрепа за младите и пенсионерите 

„Директивата за двойните стандарти на храните ще влезе в сила до една две седмици на европейско ниво. Тук, националните органи трябва да свършат адекватно работата си.” Това заяви пред граждани в гр. Златоград кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България” Момичл Неков. Той добави, че най-важно е да се осигури подкрепа за младите, както и пенсионерите да имат достойни старини. „От България зависи обаче да изравним минималната пенсия и прага на бедност в целия ЕС”, каза още той. Хората от Златоград поискаха от него да разкаже за свършената  работа до този момент в европарламента. Неков разказа за неговите инициативи, сред които и „Планински продукт”, която бе внесена като предложение в Министерството на земеделието и която има за цел да подпомогне планинските производители.