Димитър Данчев: Ще отстояваме националните ни интереси в Европа

Апр 23, 2019 Новини Избори 0 906

23.04.2019


„БСП показа, че е променена. В листата й са млади и образовани хора, които са готови да отстояват националните ни интереси в Европа.” Това заяви в с. Врачеш, общ. Ботевград кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Димитър Данчев пред симпатизанти и членове на БСП. По думите му Европа има нужда от повече солидарност и справедливост. Той добави, че ще защитава в ЕП политики, които са в защита на малкия и средния бизнес, фермерите и земеделските производители. Той добави, че трябва да бъдат превъзмогнати дълбоките неравенства в доходите в различните страни членки от ЕС. „Европа има нужда от повече българи в Брюксел, отколкото повече Брюксел в България”, категоричен бе той.
„Младите хора трябва да се върна в страната, защото искат да направят промяната в България и тя да стане една развита страна с по-добро качество на живот.” Това каза кандидатът за евродепутат на левицата Цветелина Пенкова. Тя беше категорична, че има възможност страната да бъде променена към по-добро и то да започне с промяната на Европа.
"Eвропейското бъдеще на страната ни, не може да бъде само механично транспортиране на регламенти и директиви, без да се отстоява националният ни интереси, интересите на трудолюбивите хора”. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев. "Докога ще ни делят на наши и ваши, нали каузата е благоденствието на страната ни. Ние искаме прозрачно разходване на държавния бюджет и на излишъка. Средствата трябва да стигнат до всяко българско село и град”, каза още той.
По-късно Димитър Данчев и Цветелина Пенкова посетиха село Лопян и гр. Правец.