Деница Златева в Белене: С тези избори промяната в страната ще започне

Апр 22, 2019 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 1966

Деница Златева, зам.-председател на БСП и кандидат за евродепутат от листата на Коалиция „БСП за България”, посети област Плевен.

Зам.- председателят на БСП Деница Златева посети най-голямата земеделска кооперация в района, и се срещна с жители на с. Новачене, общ. Никопол и гр. Белене. В рамките на срещата с председателя на земеделската кооперация в село Новачене бяха представени проблемите на сектор "Земеделие" в България. Изтъкната бе необходимостта от стимулиране на производството на български плодове и зеленчуци. Във връзка със съществуващите двойни стандарти на храните в ЕС, кооператорите се оплакаха и от такива по отношение на подпомагането на европейските земеделски производители и различните нива на европейските субсидии. За развитието на сектора има необходимост и от целенасочена държавна политика за подпомагане на земеделските кооперации и промени в Закона за кооперациите. Деница Златева посочи, че държавата не може само да разчита на европейско финансиране. То трябва да бъде допълвано и от национални доплащания, особено за стимулиране на развитието на овощарството и зеленчукопроизводството. Тя представи основните приоритети за развитие на сектора, залегнали във „Визия за България”.

 

По време на срещите с граждани в с. Новачене и гр. Белене, Деница Златева посочи, че БСП е започнала своята кампания със слогана „Справедливост сега”, а това означава да има справедливи доходи, справедливи пенсии, възможността младите семейства да отглеждат децата си, въвеждането на Детската гаранция, което ще гарантира качествено образование, с равен достъп за всички, за да не бъдат обречени децата на България на неграмотност, да се помага на малкия и среден бизнес, да няма двойни стандарти, да няма две скорости на развитие на Европа, транспортният бизнес да има равен достъп до пазара в Европа, а шофьорите – достойно заплащане.

В Белене основният проблем е икономическият застой в развитието на региона след спирането на строителството на АЕЦ Белене. „Във "Визия за Европа" много ясно сме се обявили за строителството на нови ядрени мощности в България. 10 години пропиляхме от политика на инат за АЕЦ Белене. От гьол за милиарди, сега ГЕРБ осъзнаха, че проектът е стратегически за развитието на българската енергетика”, заяви зам.-председателят на БСП. Тя посочи, че предстоящите избори са важни, както за Европа, така и за България. „Тези избори ще бъдат вот на недоверие към 10 годишното управление на ГЕРБ и ще дадат възможност промяната в страната да започне”, каза още Златева.