Петър Витанов в Бургас: Евроизборите предопределят бъдещето на България

Апр 18, 2019 БУРГАС Новини Избори 0 1473

18.04.2019

„Евроизборите предопределят бъдещето на България. Ако ние искаме да променим Европа, преди всичко трябва да можем и да знаем как да променим собствената си държава“.  Това заяви кандидатът за евродепутат на БСП Петър Витанов на среща с членове, симпатизанти и граждани в Бургас.  „През последните няколко години ние съумяхме да  направим един истински екип от морални, честни и подготвени хора. Вярвам, че този екип съвсем скоро ще го трансформираме в управленски екип, защото съм убеден, че Българската социалистическа партия  е единствената, която би могла да даде някаква алтернатива на днешното управление“, подчерта той.

Витанов посочи, че се наблюдава критичност към ЕС. „Може би тя е насочена към неточното място, защото ЕС  предоставя възможности, само че правителството ни не успява да се възползва от тези възможности, то не е в състояние да отстоява националния ни интерес. Правителството усвоява европейски пари, само че не създава икономически растеж. В продължение на десет години то унищожава България“, каза още кандидатът за евродепутат.

От своя страна, кандидатът за евродепутат от листата на левицата Тодор Стоилов посочи, че БСП за пореден път показа, че е мъдра партия и не е партия на вожда. „Това се показа и през изминалите 9-часови дебати при подреждането на листата“, каза той и добави: „Макар и с един глас повече, важното е да победим  ГЕРБ, защото  ние ще покажем на обществото, че има нова конфигурация. С ясно съзнание можем да ударим по масата и да кажем, че народът вече иска промяна“.

На събитието присъстваха народните представители от ПГ на "БСП за България" Петър Кънев, Николай Тишев,  председателят на ОбС на БСП - Бургас Живко Господинов, областният лидер Стойко Танков, председателят на МО в БСП - Бургас Васил Иванов.

Преди това  Петър Витанов проведе среща- разговор с граждани на Средец, на която присъстваха  Петър Кънев, Николай Тишев и председателят на ОбС на БСП-Средец Йона Чобанова.