Крум Дончев: Националният съвет на БСП успя да подреди силен отбор за евроизборите

Апр 17, 2019 Новини БСП в медиите 0 1238

Ние не сме индивидуални състезатели в тази надпревара

„Спортът ме възпита, че не е важно от коя позиция тръгваш, а накъде си устремен. Важна е силната мотивация”. Това каза кандидатът за евродепутат от листата на БСП Крум Дончев в ефира на БСТВ. Той изрази мнение, че Националният съвет на БСП е успял да подреди много силен отбор за евроизборите. „Ние не сме индивидуални състезатели в тази надпревара, зад нас седи целият ни отбор от експерти”, отбеляза Дончев. По думите му през последните две години към БСП са се присъединили много експерти, които са създали платформите „Визия за България” и „Визия за Европа”. „Това е инструментът, с който ние ще тръгнем сред хората и ще се опитаме да го предадем по най-достъпния начин”, коментира състезателят.

По повод членството си в БСП, Дончев заяви: „Вярвам, че всеки човек трябва да бъде социално отговорен. Социалната отговорност е неразривно свързана с политиката. След промяната на ръководството, имаше съвсем явна заявка за вливане на динамика в партията. Тогава реших, че мога да дам своя принос”.

„Националният съвет на БСП, който утвърди листата, показа висша форма на демокрация. Не сме се събрали като отбор за лична реализация. Смятам, че този отбор трябва да върви единно напред”, заключи Дончев.