Иван Кръстев, „БСП за България“: Промяна е ключовата дума за бъдещето на ЕС

Апр 15, 2019 Новини Избори 0 1868

15.04.2019г.

 „Промяна е ключовата дума за бъдещето на  ЕС,  необходима  е  за възстановяване и развитие на Европейския социален модел“. Това каза  Иван Кръстев, кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България“, пред форум на жените-социалистки в Стара Загора.  По думите му Европейският съюз е създаден като инструмент за поддържане на мира и сътрудничеството. 

„Дълги години ЕС имаше огромен принос за намаляване на социално-икономическите неравенства и за повишаване на жизнения стандарт в държавите-членки. Това направи Европа най-привлекателното място за живот и еталон в глобален мащаб. След финансовата и икономическа криза през 2008 г. институциите на ЕС бяха овладени от десницата, която в продължение на десетилетие работи в интерес на капитала и мултинационалните корпорации, а не на хората“, заяви Кръстев. 

Социалистките представиха на своя форум обобщени основните проблеми пред обществото, докато управляващите си затварят очите и не ги отчитат. Представители на клубовете на жените-социалистки от старозагорска област обобщиха проблемите по общини и начертаха насоките за работа в следващите месеци. Основните проблеми за присъстващите в 11-те общини са в сферите: икономика, демографска и социална политика и образование. Управляващите не могат да се справят и нямат правилна политика. Затова общините обезлюдяват и младите хора напускат родината. Тези проблеми са фундаментът за кризата в малките населени места, в общините, в държавата и в обществото, категорични са жените-социалистки.