Момчил Неков: БСП е най-демократичната партия

Апр 15, 2019 Новини БСП 0 297

Отдавна имаме „Визия за България” и „Визия за Европа”

„Отдавна сме готови с „Визия за България” и с „Визия за Европа”. В БСП първо бяха програмите, после беше изборът на хората. При ГЕРБ е обратното”. Това заяви евродепутатът от БСП Момчил Неков по “България Он Ер”. Неков обърна внимание на правилата в БСП, а именно, че Изпълнителното бюро може да предложи листа, която Националният съвет да размести. „БСП е най-демократичната партия. Вижате, че имате достъп до заседанията на Националния съвет. Целта е хората да видят, че имаме вътрешнопартийна демокрация”, коментира евродепутатът. По думите му един от младите хора в листата, Цветелина Пенкова, учи и работи в Лондон. Той смята, че Пенкова ще се впише идеално в темата за Европейския съюз  и в частност за Брекзит.

По повод присъствието на Иво Христов в листата на БСП за евроизборите, Неков коментира: „Той е страхотен човек, много подготвен. Иво Христов е човек със собствено мнение и гледна точка, той е против управляващите и настоящото статукво. Като част от кабинета на президента, Христов защитава национални интереси, ако бъде избран за евродепутат – ще продължи да ги защитава”.

„Ще вземем 7 места, с едно повече от ГЕРБ. Хората искат промяна – не само скандали, а политики, които да се случват в краткосрочен и дългосрочен план”, категоричен бе Момчил Неков. По думите му такава е била работата на представителите от БСП в Европейския парламент до момента. „В центъра на всички политики трябва да бъде човекът с неговите потребности”, заключи евродепутатът.