Весела Лечева: БСП избра листа с ярки и доказани личности

Апр 15, 2019 Новини БСП в медиите 0 1729

15.04.2019

„БСП показа, че е отговорна и демократична партия. Листата, която избра НС на БСП, е с ярки и доказани личности. Всеки намери своето представителство в нея и партията ни ще излезе единна в кампанията за евроизборите“.  Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева пред БНР. Според нея българската общественост е видяла безсилието на управляващите. „Тяхната листа беше спусната. Нямаха и конкретна програма. Нашата листа е готова да защитава каузи и българските интереси“, категорична е тя. Лечева уточни, че  извън листата, която е предложила Корнелия Нинова, има само две нови имена. „Никога за нас не е стоял въпросът за подредбата, защото от 1 до 17 място са доказани хора, с качества и готови да защитават каузи. Ние не предлагаме готова листа. Всичко се случва след дебати. Ние сме много различни от ГЕРБ. На тях им казват деня и часа, когато да си подадат оставки или да ги назначат“, коментира народният представител.

По повод включването на Сергей Станишев в листата, тя подчерта, че това е решение на Националния съвет на партията. „Мнозинството определя позициите, които трябва да следва партията. Но всеки има мнение, което е споделил на пленума“, каза още Лечева.

„Имаме една цел – да спечелим тези избори и да променим порочния модел, по който се управлява държавата. Всякакви спекулации, че БСП е разделена, са абсолютни неверни“, каза още Весела Лечева. Тя призова опонентите на БСП да гледат собствените си проблеми, особено след тежките скандали, които понесоха, защото вътрешното им напрежение може да им коства много.