БСП – Бургас проведе среща със сдружение - Диабетни грижи

12.04.2019

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и Христо Панайотов (член на ИБ на БСП – Бургас) проведоха среща с членове на Регионално сдружение с нестопанска цел (РСНЦ) „Диабетни грижи” – Бургас и председателя на сдружението Радка Жекова. Те обсъдиха редица въпроси, свързани със здравната политика както в общината, така и в страната. В тази връзка представителите на сдружението изложиха своите предложения за промени в здравния сектор.

По време на срещата беше коментирано , че няма реална програма за превенция, профилактика и за ранна диагностика срещу ранната инвалидизация, а липсата на тази програма води до този хаос, в който се намира здравеопазването в момента. Те са категорични, че Министерство на здравеопазването трябва по-сериозно да се ангажира с този проблем. Засегна се и въпросът, че не продължи постигнатото по полагане на основите на националния регистър на диабетиците. Посочено беше също така, че доброто планиране, доброто управление и строгият контрол са гаранция за доброто здраве на всеки човек в страната.

От своя страна представителите на левицата заявиха, че  подобни срещи са изключително важни и те трябва да са регулярни. По думите им, трябва да се дава трибуна на такива важни теми, защото няма по-важна тема от здравеопазването.