Станислав Владимиров: Виждаме много добър синхрон между ГЕРБ и ДПС

Апр 10, 2019 Новини БСП 0 807

Скандалите са само върхът на айсберга на корупцията в България

"Нещо се случва зад фасадата, в задкулисието. Виждаме много добър синхрон между ГЕРБ и ДПС, за това как да бъдат разпределени ръководните фактори в РИК-овете. Едно нормално представителство   спрямо последните парламентарните избори би било различно”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров в предаването „Още от деня” по БНТ.  Той обясни, че с това разпределение няма как да се вземе решение в нито една районна избирателна комисия без подписа на ГЕРБ. „Изведнъж на второ място с 16 секретари и 1 председател се оказва ДПС, а след това е БСП. Няма логика, защото на последните избори БСП е втора политическа сила. На база тези резултати, ако имахме нормално представителство в РИК, БСП трябваше да има много повече ръководни фактори”, коментира Владимиров. По думите му странното в случая е мълчанието на Обединените патриоти, тъй като на тях са  дадени 29 зам.-председателски места. „Да се съгласиш на 29 позиции почти без власт е доста странно, докато допускаш партията, която декларира да бъде в опозиция, да вземе ключови позиции в РИК-овете”, каза Владимиров. Той изрази мнение, че ролята, която е определена на ОП в тази ситуация, не е на партньор в управлението. „Отново изниква важността на ДПС в ключови моменти”, заяви той.

„БСП доказа, че извън парламента също може да бъде ефективна. Не сме спряли да коментираме, да имаме позиции и да даваме предложения. Нямаме място в този парламент, където доста често ролята на задкусилието е много по-голяма отколкото това, което се случва пред нас”, категоричен бе Владимиров.

Социалистът обърна внимание на важността на ефективно действащите институции, като заяви: „Остава въпросът дали нашите държавни институции могат да се преборят с този бич, който представлява корупцията. КПКОНПИ засега не може да се еманципира от хората, които са я избрали”.

Народният представител обърна внимание на факта, че големите скандали, породени в управляващото мнозинство, не са тръгнали от държавните органи, които трябва да се занимават с корупцията в нашата страна. „Те тръгнаха от медийни публикации, които показаха част от онова голямо нещо, което се случва. Скандалите около властта са само върхът на айсберга на корупцията в България”, категоричен бе Станислав Владимиров.