Николай Бериевски: Трябва да обясним на младите хора, че бъдещето е в ръцете им

Ножицата между бедни и богати се разтваря в цяла Европа

"Трябва да обясним на младите хора, че бъдещето е в ръцете им, затова пускането на бюлетина на тези избори е важно", тоява заяви председателят на МО в БСП Николай Бериевски в сутрешния блок на БСТВ.

По повод избора на зам.-председател на Европейските млади социалисти, Бериевски коментира: "Изключителна отговорност е, тъй като ще представлявам над 30 европейски организации". Той припомни, че конгресът се е провел в Хелзинки и са присъствали над 300 европейски делегати. "Аз бях общият кандидат на Балканския регион. По време на конгреса имаше изслушване на всички кандидати и се проведе гласуване, на което бях избран с над 200 гласа от общо 300, което е успех за България и БСП. Оценката е висока за нашата работа с европейските социалисти", заяви Бериевски. По думите му става дума за мерене на сили с представители на държави като Германия, Франция, Люксембург и Австрия. "В изказването си позволих да бъда по-радикален, като обърнах внимание, че Европа се движи на две скорости - в България доходите са ниски ,трябва да обърнем внимание на тези въпроси. Ножицата между бедни и богати се разтваря в цяла Европа. Европейският съюз се отдалечава от своите граждани", разказа още Бериевски. Той заяви, че противно на очакванията му, представители на западните държави са посрещнали изключително бурно изказването и е получил поздравления. 

По повод изборите за Европейски парламент, Бериевски изрази мнение: "Не ми е ясно как госпожа Габриел ще защитава българските интереси, когато тя живее изцяло извън България и не е достатъчно запозната с проблемите на българските граждани". По думите му Елена Йончева е доказала, че не спира да ходи навсякъде в страната, запознава се с проблемите и ги изсветлява. "Тя е човек, който застава пред прожекторите и казва какъв е проблемът и кой е виновен", заключи Бериевски.