Председателят на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски бе избран за вицепрезидент на Младите европейски социалисти

1.04.2019

Председателят на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски бе избран за вицепрезидент на Младите европейски социалисти/ЙЕС на 14-я Конгрес на организацията в Хелзинки. "След по-малко от два месеца предстои да решим каква Европа искаме. Европа, която ни разделя, Европа на две скорости или една по-социална Европа на гражданите и нациите". С тези думи Бериевски се обърна към участниците в Конгреса. В изказването си той отбеляза, че Европа се е отдалечила от идеите и ценностите, които десетилетия са обединявали гражданите й. Според него водената политика от ЕС е далеч от проблемите на обикновените хора, както в България, така и в останалите държави членки. "В резултат на това, ЕС губи средната си класа, гражданите стават все по-бедни, а Съюзът все по-разединен", каза още Бериевски. Той коментира, че Европа, която някога е била символ на социалния прогрес, е доведена до строги ограничения,  дълбоки неравенства,  облагодетелстване на богатите и  лишаване на голям брой граждани от перспектива. "Като млади хора, наш дълг е да водим битката за бъдещето си! Наш ангажимент е да обясним на младите каква е каузата ни. Ние не просто трябва да ги мотивираме да излязат и да гласуват на 26 май, а да разберат защо e важно да го направят. С последствията от изборите, които правим днес, ще живеем години напред", каза младежкия лидер. "Това са част от моите лични каузи и битки, които водя в родината си. Подкрепата ви за мен е шанс да ги пренеса на следващото ниво", заключи Николай Бериевски.

Припомняме, че Бериевски бе общата кандидатура на левите младежи от Балканите и номинацията му бе подкрепена с писма от представителите на младежките леви структури.