Николай Бериевски: Елена Йончева доказа, че е силна личност

19.03.2019

 "Елена Йончева доказа, че е силна личност. С работата си в Народното събрание тя показала, че се бори за справедливост и срещу корупцията ". Това заяви пред БСТВ председателят на МО в БСП Николай Бериевски. Като примери той посочи разследването на некачественото строителство на оградата по границата ни с Турция. "Главният прокурор в свое участие каза, че наистина има нарушения в този случай. Очаква се да видим обаче- какви ще бъдат резултатите от установяването на тези нарушения", коментира той. Бериевски подчерта, че там са били използвани европейски средства. "Нашата борба е и за изсветляване на неправилното харчене на тези средства", каза още той.
Николай Бериевски каза, че БСП е демократична партия, в която всички решения, включително и изборът на водач на листата, се взимат демократично на заседания на органите на партията.  Той обясни, че Елена Йончева е била избрана с 95 гласа на 75 за Сергей Станишев. "Бюрата за гласуване бяха поставени пред залата и гласуването се извършваше пред очите на всички членове на Националния съвет, затова няма да приема някои твърдения за нечестен избор", категоричен бе лидерът на младите социалисти.
Николай Бериевски заяви, че Европа е пред ключова битка за бъдещето на хората и да пребори разединението, което е налице в момента, за което е показателен и ръстът на националистическите партии. По думите му Сергей Станишев вече има своята роля на европейската сцена като лидер на ПЕС, за да ръководи социалистите от всички страни.