Петър Витанов: Европейските избори ще бъдат наказателен вот срещу Борисов

Мар 15, 2019 Новини БСП 0 306

Продължава сделката между ГЕРБ, ДПС и ОП

"ГЕРБ се опитват да излязат от тресавището, в което сами влязоха със Закона за вероизповеданията и опрощаването на дълговете на мюфтийството. Продължава сделката между ГЕРБ, ДПС и ОП", това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Петър Витанов в сутрешния блок на БСТВ. По думите му е очевидно, че решението за разсрочване на дълговете ще бъде подкрепено от ГЕРБ, ДПС и ОП, но не е ясно при какви условия и за какъв период от време ще бъдат разсрочени. "Това е едно скрито опрощаване", коментира Витанов. "Патриотите можеха да не подкрепят тази сделка и да не бъдат част от нея, ако не бяха се регистрирали в парламента", заяви Витанов. Той коментира още, че откакто БСП са извън парламента, те са станали по-чуваеми, а доказателство за това е Законът за вероизповеданията.

По повод умишлената промяна в Закона за концесиите, Витанов заяви: "Летище София е едно от малкото печеливши държавни предприятия. Държавата е показала компетентността си да го стопанисва и управлява. Още повече, че то е обект на националната сигурност".

По думите му трябва да си зададем въпроса какво искаме от летището - то да носи приходи на нас, или да го дадем на турската държава, която може да прави с него каквото пожелае.

"Хората са достигнали предела на търпението си и очакват промяна в управлението на държавата. Европейските избори са надежда - те ще бъдат наказателен вот срещу Борисов и присъдружните му партии", заключи народният представител.