Григоров:Габрово заслужава повече

„Габровци заслужават по-добра социална политика и по-добра грижа от страна на общината

„Габровци заслужават по-добра социална политика и по-добра грижа от страна на общината." Това заяви кандидатът за кмет на БСП Николай Григоров, който днес се срещна с граждани със специфични потребности. „Общината е бюро за услуги към гражданите - достъпна среда, отворени учреждения и улици и тротоари, по които да можем да се движим спокойно, без да се притесняваме, че ще попаднем в някоя дупка," коментира още Григоров.

От общинската организация на инвалидите към кандидата за кмет от БСП бе поставен проблема, че често пред рампите, които са изградени за достъп до сградите паркират автомобили, които пречат за лесния достъп до администрацията.

В деня на детето Николай Григоров не пропусна да занесе подаръци и на хлапетата със специфични потребности. За всяко от тях имаше шарена топка, пъстра книжка и лакомство, а центровете получиха игри за забавления на малчуганите. Възпитателите посрещнаха кандидата за кмет от БСП като приятел, когото винаги очакват не само по празниците, но и на когото могат да разчитат в труден момент за разрешаването на техните проблеми.

От клуба на инвалидите отправиха молба за помощ с конкретни законови промени към депутата от БСП Драгомир Стойнев, който е член на социалната комисия в Народното събрание. „Правителството няма социална политика," коментира по време на срещата Драгомир Стойнев. Той припомни, че при приемането на държавния бюджет са били орязани 300 млн. лв. за социалното министерство, които са точно за социални права на гражданите.

„Четири пъти бяха намалени парите за лични асистенти на хора с увреждания. 7 хиляди деца с увреждания пък бяха зачеркнати от списъците за подпомагане с мотива, че няма пари. Сега се обещава отпускане на 148 млн. лв., но тези средства ще стигнат едва до есента и не е ясно дали ще има пари за помощите за отопление", коментира Драгомир Стойнев.

„Тъжно е, че точно в деня на детето бие последният звънец за едно училище в общината, а друго ще затвори врати след дни," заяви Николай Григоров. Той остави подаръци за хлапетата от детска градина „Първи юни", които днес имат патронен празник и специални пожелания към бъдещите първолаци. Григоров изрази съжаление, че дъждовното време е развалило всички планове на хлапетата за рисунки по асфалта и игри на открито.