Калоян Паргов: Елена Йончева ясно показа един от десетките примери- как се харчат публичните пари

Фев 02, 2019 Новини БСП в медиите 0 251

С идването на ГЕРБ на власт, се отвори \"кутията на Пандора\"

"Елена Йончева ясно показа- какво се случва в държавата, а това е един от десетките примери- как се харчи публичният ресурс - национален и европейски". Това каза председателят на ГС на БСП - София Калоян Паргов.   Той добави, че "Ларгото" е бил обект, широко популяризиран като голямо достижение, което очевидно се е оказало доста скъпо.  "След 2009 г. отворихме една "кутия на Пандора" с идването на ГЕРБ на власт и политическата конфронтация, която създадоха", каза още Паргов. Социалистът добави, че управляващите имат претенции за безпогрешност, а вече и чувство за безнаказаност, което личи от поведението им и истерията, до която са довели политическия живот у нас.

На въпрос- кой ще води евролистата на левицата, Калоян Паргов обясни, че номинациите за кандидати за евродепутати вече са започнали и всяка една партийна организация  ще даде своите предложения. Той добави, че всички те ще бъдат обсъдени на общински и районни конференции през март и след това предоставени на Националния съвет на партията. "Ще търсим оптималния вариант за да съставим печеливша листа", добави още Паргов.

Столичният бюджет е превърнат в счетоводна сметка, това хвърли петно върху Столична община

 "Философията на столичния  бюджет е продължение на модела Софиянски. Той се е превърнал в една счетоводна сметка, която се прави от едни същи хора, през всички тези години. За съжаление, това хвърли петно върху Столична община, като институция", коментира Калоян Паргов. Той добави, че затова е необходимо в Столична община да се въведе програмното бюджетиране. Паргов обясни, че плах опит за такова има само в общинското здравеопазване. "Вече 10 години моля и повтарям да реорганизираме изцяло транспортната схема в София, за да бъде пътникът на първо място, а транспортът бърз и удобен. Смисълът на програмното бюджетиране е- не да харчим, колкото имаме, защото пари има, а въпросът е как се харчат", коментира още председателят на ГС на БСП. Той каза още, че това, което може да отличи като единственото положително в бюджета на София са средствата за доизграждането на метрото .