Драгомир Стойнев: БСП е единствената, която може да донесе спокойствие на българските граждани

Янр 26, 2019 Новини БСП в медиите 0 840

Когато светят червени и сини лампи, обикновено има криза в управлението

„ БСП отива на Конгрес, който не е само за европейската ни платформа, ще обсъдим и „Визия за България“. Тя е новият модел и път за развитие на страната, създадена след голям обществен дебат. В нея говорим за демографския срив, защото изчезваме като нация, както и за огромните проблеми в образованието и здравеопазването“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев в Панорама по БНТ. Той коментира, че с този документ левицата доказва, че има готовност да управлява и да проведе нужните реформи във всеки един сектор. „БСП е единственият стабилен политически фактор, който може да донесе спокойствие на българските граждани, защото когато светят червени и сини лампи, обикновено има криза. Хората, обаче искат спокойствие и управление, в което няма постоянни скандали“, заяви Стойнев.

В коментар за предизборната платформа на БСП Стойнев каза, че левицата не се отдалечава от ПЕС и няма причина за това. „Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията и в никакъв случай не може да бъде приета. След като КС го заяви, ние доказахме нашата правота“, обясни той. Стойнев бе категоричен, че е необоходимо в ЕП да има български политици, които да защитават не само европейския, но и българския интерес, защото останалите европейци не са ни началници. „Единствено БСП, още преди две години  повдигна наболелия въпрос за двойния стандарт при храните и тогава бяхме обвинени че сме антиевропейци. Виждаме какво се случва сега и колко институции говорят за това“, припомни Драгомир Стойнев. Зам.-председателят на ПГ на левицата каза още, че БСП не е антиевропейска партия, но социалистите считат, че когато защитаваш национални ценности и се опитваш да предотвратиш влизането на идеологии, които противоречат на семейните и християнски ценности, няма как да се съгласяваш с всичко, само за да се харесаш на  европейските партньори. Драгомир Стойнев коментира още, че Сергей Станишев  е най-европейското лице на БСП и припомни, че  той бе министър- председател, когато България стана член на ЕС. „Когато дойде обаче, времето за номинациите, тогава, по устав, ще бъде подредена листата и ще се реши, кой ще е водач“, обясни той.

 Случаят с Елена Йончева разтърси гражданското общество.  Тя е борец обичан и уважаван от българите

„Случаят с Елена Йончева разтърси гражданското общество, защото тя е безспорен специалист, както и изключителен боец и човек, уважаван и обичан от българите“, заяви Драгомир Стойнев. Той добави, че тя е успяла да съхрани своя нюх на разследващ журналист и в политиката. „Тя винаги търси истината и удря право в целта. Примери за това са оградата по границата, която пада, дори при дъжд, разследването за качеството на магистралите и много други. Елена Йончева даде своя имунитет, когато го поискаха, защото е спокойна и уверена в своята невинност“, добави още народният представител.  Стойнев коментира, че когато лидерът на ПГ на ГЕРБ отдели 3 минути от своето изказване в Панорама за Елена Йончева, няма как това да не засилва усещането за политически сценарий. „Живеем в правова държава, всеки е невинен до доказване на противното и съм убеден, че Елена Йончева ще излезе от това невинна, но няма как да не се съмняваме, че това е политически сценарий“, коментира още той.  Във връзка с коментарите на Цветанов, Драгомир Стойнев  каза още, че ако човекът „суджук“ бе отстранен от ГЕРБ, за да покажат морал, то човекът, който трябва да разпредели 1,3 млрд. лв. – Николай Нанков, бе върнат през задната врата като зам.-министър, защото тези средства трябва да се усвоят. „Той бе отстранен заради трагичната смърт на невинни хора край Своге, но когато си удобен, се връщаш в управлението. Това е двойният стандарт в управлението на ГЕРБ“, категоричен бе Драгомир Стойнев.