Ивайло Калфин заминава на посещение в Израел, Палестинските територии и Египет в състава на делегация на ЕП

Евродепутатите ще направят оценка на ефективността на европейската помощ за региона Българският евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите (С&Д)  и заместник-председател на Комисията по бюджети в ЕП Ивайло Калфин заминава на посещение в Израел, Палестинските територии и Египет в състава на официална делегация на ЕП

Евродепутатите ще направят оценка на ефективността на европейската помощ за региона

Българският евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите (С&Д)  и заместник-председател на Комисията по бюджети в ЕП Ивайло Калфин заминава на посещение в Израел, Палестинските територии и Египет в състава на официална делегация на ЕП.

Основна цел на четиридневното посещение е да се направи оценка на досегашната работа на Европейския съюз в региона и да се потърсят възможности за повишаване на нейната ефективност.

„ЕС е най-големият донор в региона, без това усилие да съответства на политическата тежест на Съюза. Това очевидно трябва да се промени", заяви Ивайло Калфин преди отпътуването на делегацията днес.

„ЕС ще продължи да бъде силно ангажиран с подкрепата на мирния процес, заедно с другите международни фактори, но трябва да преценим как можем да постигнем повече конкретни резултати", добави още българският евродепутат.