Крум Зарков: Жирардели- собственик на "Юлен", какво следва?

Дек 18, 2018 Новини БСП в медиите 0 264

18.12.2018г.

"В навечерието на ски сезона всички бяхме изненадани, че ски-шампионът Марк Жирардели се оказа собственик на дружеството- концесионер на най-големия ни ски курорт. Mиналата година по това време, Гинка Върбакова се оказа купувач на ЧЕЗ. Само може да се питаме- какво ще се случи оттук нататък. Може би лятото концесионирането на Черноморието ще отиде при Майкъл Фелпс". Това заяви на пресконференция в централата на БСП Крум Зарков, член на ИБ на НС на БСП и зам.-председател на ПГ на левицата. По думите му това е абсурд, а подигравката с българските граждани е достигнала своя апогей. "Настояваме за пълна информация относно собственика на "Юлен" - кога го е придобил, срещу колко пари, какво е отношението му към концесията, към евентуални нарушения по нея, за които се говори. Всичко трябва да се постави на масата, защото въпросът е много важен", заяви социалистът. По думите му това, че българската икономика  последователно и сигурно минава в ръцете на подставени лица е очевиден за всички факт, освен за правителството. Той подчерта, че български граждани се изправят едни срещу други - протести за втори лифт на Банско и протести за запазване на планината, като и двете групи имат легитимни искания и те могат да бъдат съчетани - може да се развива зимният туризъм, при спазване и запазване на природните ни паркове. "За това трябва честност от страна на държавата и на концесионерите. Докато истинските контрагенти се крият зад подставени лица и държавата се прави, че не вижда, нито ще имаме лифтове, а скоро няма да имаме и планина", категоричен бе Крум Зарков.

Валери Жаблянов към правителството: Българските граждани не се движат само по магистрали

"Нека напомним на правителството, че българските граждани не се движат само по магистралите". Това заяви Валери Жаблянов, член на ИБ на НС на БСП. Той обясни, че обстановката по пътищата у нас е резултат от ниската степен на организация, която беше призната и от представители на правителството, и от АПИ, лошата степен на координация, отсъствието на техника и лошо проведените търгове за поддръжка на пътната инфраструктура през зимата. По думите му това може би щеше да остане само като пример за най-негативните елементи на политиката на сегашното управление по повод на пътищата в България. Жаблянов обаче подчерта, че това засяга живота и безопасността на десетки и стотици хиляди български граждани, които са се озовали в необичайни пътни условия. "Оправданието на АПИ беше, че при  подобни климатични условия се затварят пътищата в Европа и в САЩ. Това по никакъв начин не може да даде отговор на въпроса за липсата на техника, координация, ред по време на почистването на пътните участъци, които бяха засегнати", каза той. Жаблянов напомни, че пътищата са важни за доставка на жизнено важни стоки и услуги, а състоянието на междуселските пътища 2,3,4-та категория е трагично. "Призоваваме правителството, АПИ, контролните органи трябва да предприемат всичко необходимо, за да се чувстват българските граждани сигурни по пътищата на републиката", каза още той.

Кирил Добрев: Всеки, който намери смелостта да каже истината срещу управляващите, бива смачкван

"Вчера сигнализирахме за палежите в с. Галиче. Миналата вечер в Добрич са горели автомобили на свидетели по делото срещу бивш депутат от ГЕРБ, известен като "Суджукгейт". Явно за МВР тази седмица е Сирни Заговезни. До тогава трябва да изчакаме, има още 3 месеца. Какво стига до хората - всеки, който намери смелостта  да каже истината срещу управляващите, бива буквално смачкван". Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Той заяви, че продължава да вярва, че за сигурността на българските граждани отговаря МВР, особено за свидетели и хора с изразени политически позиции. Той обясни, че министър Младенов е казал, че за шефа на МВР-Бяла Слатина няма данни, че не си върши работата. "Има ли данни обаче, че си върши работата? Или г-н Младенов, като редови служител на МВР, е оценяван по критерии, който се нарича "разкриваемост". Какъв е този критерии за шефа на районното управление? Днес мога да дам данни, че не си върши работата, защото вместо да е под домашен арест, Ценко Чоков си пие в авери в кръчма. Има ли нужда от друг сигнал?", заключи Кирил Добрев.