Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща в централата на партията на ул. „Позитано” 20 с Матт Бойс, заместник- помощник секретар към Държавния департамент на САЩ.

Дек 17, 2018 Новини БСП 0 1106

17.12.2018 г.

По време на разговора бяха дискутирани двустранните отношения между Република България и САЩ, сред които търговско – икономическите отношения, сътрудничеството в областта на отбраната и развитието на енергетиката. Предстоящите решения по тези въпроси трябва да отчитат националния интерес на България и интересите на ЕС, заяви Корнелия Нинова. „Ние подкрепяме изграждането на интерконекторните връзки с нашите съседни държави и когато управлявахме, работихме с конкретни мерки за тяхната реализация. Що се отнася до модернизацията на българската армия, гласувахме за нея, но при решението за закупуване на техниката, трябва да се изчака решението на експертната група. Ние не се месим в нейната работа”- отбеляза лидерът на БСП.

Поставени бяха въпросите, свързани с подписване на Спогодба за социална сигурност и присъединяването на България към програмата за освобождаване от визи и подобряване на инвестиционния климат в България.

В срещата участие взеха още  зам.-председателят на НС на БСП, Деница Златева, зам.-председателят на ПГ „БСП за България”, Драгомир Стойнев и секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.