Петър Кънев получи почетен медал за заслуга към дейността на ПАЧИС

28.11

Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Петър Кънев получи почетен медал за заслуги към дейността на Асамблеята. Отличието му беше връчено от председателя на арменския парламент Ара Баблоян по време на 52-та генерална асамблея на ПАЧИС в Ереван, Армения.

Отличието е по повод отбелязването на 25-годишния юбилей на ПАЧИС. Почетни медали получиха и ръководителите на делегациите на Румъния, Гърция, Албания, Армения, Молдова и Сърбия.

„Това е една награда не само за мен, а за цялата делегация и за България. Но по-голямата приятна изненада беше, че аз бях упълномощен от името на всички 12 държави членки на ПАЧИС да връча наградата на председателя на арменския парламент”, каза Петър Кънев след завръщането си в България.

„Медалът на честта на ПАЧИС е признание за изключителния принос на Вашата делегация за дейността на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество и постигането на нейните цели“, посочи по време на награждаването председателят на Националното събрание на Армения Ара Баблоян.