Корнелия Нинова: Ще отстояваме исканията на пенсионерите

28.11.2018

„Ще представим в залата на парламента исканията на пенсионерите, ще ги отстояваме и ще ги гласуваме“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в НС след среща с представители на протестиращи  пенсионерски организации. Тя подчерта, че парламентът гледа бюджета на ДОО, който засяга размера на минималната пенсия и преизчисляването на всички пенсии.  Председателят на БСП каза, че пенсионерите са събрали над 30 хил. подписа от цялата страна с искане за преизчисляване на всички пенсии, което БСП е внесла в деловодството на НС. „В нашия Алтернативен бюджет направихме предложение за преизчисляване на всички пенсии със средния осигурителен доход от 2013г., правим го за поредна година“, заяви тя и припомни, че левицата е единствената партия, която през 2008г. реално, при управление,  е преизчислила всички пенсии. По думите й в момента това е изключително наложително. „Размерът на пенсиите страшно много изостава от цените, които се вдигнаха в последните месеци. Държим на преизчисляване на пенсиите на всички пенсионери, като сме посочили и източника на средствата -  увеличението на максималния осигурителен доход“, заяви Нинова.

Ген. Васил  Върбанов: Само БСП откликна на нашите искания

„Бяхме поканили всички парламентарни групи, но единствено ПГ на „БСП за България откликна на нашите искания и внасят нашите предложения“, заяви председателят на Инициативния комитет за петицията и декларацията за преизчисление на пенсиите, внесени в НС ген. Васил  Върбанов. „За пръв път се обединихме  с останалите пенсионерски организации, за да не считат, че като ни разделят,  ще ни владеят“- каза Върбанов

Димитър Кисимов: Със сегашния размер на пенсиите живеем жалко

 „Със сегашния размер на пенсиите живеем жалко, особено при увеличението на всички разходи в един дом. Няма как да оцелеем“, заяви Димитър Кисимов, представител на Българска асоциация на пенсионерите. „Чувстваме се забравени от държавата си, която сме изградили и сме дали всичко за нея“, каза още той.

Валентина Николова:  Искаме достойни пенсии за нормален живот

„Искаме достойни пенсии за нормален живот“, заяви Валентина Николова, председател на Съюз на пенсионерите 2004, с над 85 хил. члена в цялата страна. „Протестираме в цялата страна в защита на нашите интереси. Призовавам всички пенсионерски организации, заедно, да продължим да се борим за преизчисляване на пенсиите и увеличаване на минималните пенсии“, каза още тя.