Жителите на Средец: Напълно липсват медицински сестри в болниците

Nov 23, 2018 БУРГАС Новини Избори 0 1655

23.11.2018

„Във всяка болница в района има тежък недостиг на медицински сестри. Причината е, че повечето от тях вече търсят по-добро заплащане в чужбина. Освен това, те учат четири години и излизат бакалаври, а заплащането им е доста по-ниско от това на лекарите.” За това алармираха жителите на гр. Средец пред народните представители от ПГ на „БСП за България” Валентина Найденова и ген. Кольо Милев по време на обсъждането на „Визия за България”. Хората припомниха, че преди за медицински сестри и фелдшери образованието е било почти наполовина по-малко, като време, а сега, заради ниското заплащане, няма и желаещи за такава специалност. Като друг сериозен проблем жителите изтъкнаха факта, че трябва да бъдат изчистени „мъртвите души” от изборните списъци. „На един адрес има регистрирани понякога над 20 човека. Как на никой от властите не му прави впечатление? Това трябва да се промени, защото е начин да се краде вотът от партиите, които са спечелили изборите”, категорични бяха жителите на Средец. Пред тях народният представител ген. Кольо Милев в подробности обясни основните позиции във Визията, свързани с демографската политика, доходите, икономическото развитие и сигурност. Валентина Найденова акцентира върху промените, които предвижда левицата в сферите на образованието и здравеопазването. С тях беше и Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП, който също обясни Визията на левицата по решаването на основни проблеми.

Хората от Поморие: Да се спрат скандалните концесии на плажове

Жителите на Поморие бяха категорични на среща с народни представители от ПГ на „БСП за България” по време на представяне на „Визия за България”, че отдаването на концесии е скандално, като визираха концесия в града, при която,  заедно с плажна ивица, беше отдадена и половина улица от населеното място. „Не се обръща внимание на руските туристи, които са голяма част от целия туристически поток. Трябва да има облекчен режим за издаването на визи”, категорични бяха хората от черноморския град. Същевременно те обърнаха внимание, че често украински работници идват с визи за три месеца, работят без договори на ниска надница и подбиват работния пазар. Като друг сериозен проблем жителите на Поморие изтъкнаха неволите, с които са се сблъскали отдаващите квартири, след като беше решено да минат на туристически данък. Те поискаха връщането на патентния, защото заради новите разпоредби се сблъскват с множество трудности и бумащина. Като сериозна грижа те изтъкнаха и факта, че до днес в страната не съществува закон за фалит на физическите лица и се обявиха категорично против вдигане на гражданската отговорност за автомобилите. На срещата с обществеността присъстваха народните представители Кристина Сидорова, Красимир Янков, Филип Попов и Димитър Стоянов.

Хората от Камено: Нужен е рестарт на икономиката

За пълен рестарт на икономиката и задвижване на промишлеността и индустрията се обявиха хората от Камено на среща с народните представители от ПГ на „БСП за България” Георги Андреев, Валентина Найденова и ген. Кольо Милев по време на обсъждането на „Визия за България”. Пред народните представители те заявиха, че докато не бъде обърнато внимание на икономиката, доходите на хората ще продължават да бъдат ниски. „Пълна лъжа, е че българите не искат да работят. Това не е вярно. Те искат, но няма къде, или са поставени на колене да работят за мизерни заплати, с които не могат да покрият елементарни нужди”, казаха жителите на Камено.  Те добавиха, че друг сериозен проблем в държавата е болното здравеопазване. По думите им на пациентите се гледа като „машини за пари”, като здравето остава на заден план. Жителите на Камено добавиха, че България е била години наред силна в земеделието, докато сега то е напълно изоставено, а традициите трябва да се върнат.

Жителите на Царево: Законът за горите да се преразгледа

За преразглеждане на Закона за горите се обявиха хората от Царево пред народните представители от ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев и Чавдар Велинов. Според тях в момента се отдават на концесия горските и ловните стопанства, като биват взимани само от богати хора. Като сериозен проблем те изтъкнаха и това, че общините често взимат заеми за ненужни проекти и ремонти, които после хората плащат. „Трябва да има сериозно планиране, а не на парче”, категорични бяха хората от Царево. Те се обявиха и за създаване на Визия за Царево и обещаха да участват в създаването й, след разговори с общинските съветници и кмета.