Кирил Добрев в Радомир: Отново на полето на алтернативата е само БСП. Пътят на промяната минава през „Визия за България“

Nov 22, 2018 ПЕРНИК Новини Избори 0 1707

Жители на Радомир поискаха политиците да възстановят българската икономика и достойнството на държавата

„Трябва политиците да започнат да възстановяват българската икономика и достойнството на държавата. Корупцията, която убива държавата, трябва да бъде намалена възможно най-много“. Това казаха жители на гр. Радомир по време на срещата със зам.-председателя на НС на БСП Кирил Добрев и народните представители Станислав Владимиров, инж. Любомир Бонев, Донка Симеонова, Димитър Георгиев и Радослав Стойчев, които представиха проекта „Визия за България“ пред  тях. Присъстващите заявиха, че подкрепят предложенията на БСП във Визията, свързани с повишаването на доходите на хората, предложенията за подоходното облагане и подпомагане на младите семейства, развитието на икономиката и повишаването на ролята на държавата в нея.

 

„Преди година, отново тук, говорихме за това, че БСП е опозиция, но не е алтернатива на управлението. За една година изминахме много дълъг път и се превърнахме в алтернатива. Този път минава през „Визия за България“. Днес, отново на полето на алтернативата е само БСП. Единствените, които сме в състояние да предложим по-различно бъдеще на България, сме ние“. Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев по време на среща с жители на гр. Радомир. „Проблемите в системите на образованието и здравеопазването тръгват от парите. Защо няма нито една губеща болница и нито една печеливша държавна? Защото заради пътеките, никой не иска да се занимава с бедни пенсионери. Същото е и в училищата, защото всеки изгонен заради нещо ученик отнема пари от бюджета“, коментира Добрев. Той добави, че проблемът с кадрите също намира своето решение в документа. Той даде пример с това, че след като младият специалист завърши медицина, той ще може да остане да работи пет години по договор в държавна болница. „Инвестициите в образованието и икономиката също са много важни, но откъде да дойдат парите, след като 2 млрд. лв. отидоха в санирането на блоковете, в които даже стиропорът е от Румъния. Ако тези пари бяха вкарани в икономиката, щяха да бъдат подпомогнати много малки и средни фирми“, заяви Добрев. Той бе категоричен, че докато не започнем да стимулираме икономиката, не можем да тръгнем напред. „Защото хазната не се пълни от инвестиции, а от данъците на бедните българи. Затова искаме по-богатите да плащат по-високи данъци“, каза още зам.-председателят на БСП. Отново на полето на алтернативата е само БСП. Единствените, които сме в състояние да предложим по-различно бъдеще на България, сме ние.

  

„БСП, като отговорна партия, се зае със задачата да събере всички мнения и предложения на българските граждани и да създаде един документ, по който всички политици да се водят“. Това каза по време на срещата народният представител Станислав Владимиров. Той обясни, че Визията предлага повишаване на доходите на хората, за да достигнем поне средноевропейските държави по този показател. "Защото Румъния, с която до скоро се съревновавахме, във всички класации е започнала да ни изпреварва", подчерта депутатът. „Имаме и предложения за промяна в данъчната политика, които до голяма степен засягат младите семейства. За да имат стимул да остават в България, да развиват бизнес и да създават своите семейства тук. Сред тях са семейното подоходно облагане, еднократна помощ от 6400 лв. за второ и трето дете, намаляване на ДДС за храни и лекарства, подпомагане на малкия и среден бизнес и много други“, каза още народният представител. Владимиров добави, че това са мерки, които ще облекчат ежедневието на българите и ще задвижат икономиката ни.

„Голяма част от учениците в България са функционално неграмотни. Това означава, че учат, но не могат да приложат своите знания. Голяма част от учителите са в пенсионна възраст. За 10 години управление на ГЕРБ над 1600 училища у нас са закрити. Затова във „Визия за България“ сме заложили мерки за спасяването на образованието ни“, каза народният представител Донка Симеонова. Тя добави, че левицата предлага един учебник по един предмет в цялата страна, регионални програми в образованието, за да учат всички деца в еднакво добри условия, скъсване с модела на делегираните бюджети.

Народният представител Любомир Бонев коментира, че левицата е заложила изпълними мерки за развитието на регионалните политики, защото извън големите градове инфраструктурата в страната ни изглежда отчайващо. „Затова децентрализацията е много важна част от предложенията ни в документа. Нужно е общините да могат да разполагат със средства за поддръжка на пътища, училища и болници“, каза още Бонев. Пред жителите на Радомир той представи и предложения от БСП Фонд за развитие и сближаване на регионите.

„Във Визията сме заложили лимити за размера на субсидиите за земеделските производители, както и това средствата да се дават не на декар, а на килограм произведена продукция“, каза депутатът Димитър Георгиев. Той добави, че чрез своята Визия за развитието на страната, левицата иска да върне държавата на хората и важни за страната ни обекти да не се дават на концесия.