Антифашистът, политкапитанът, бригадирът, другарят Анастас Анастасов, от Русе, навърши 90 години

Днес участникът в антифашистката борба, член на РМС от 1938 и на БРП/к/ от 1942 година, Анастас Анастасов празнува 90 години от рождението си

Днес участникът в антифашистката борба, член на РМС от 1938 и на БРП/к/ от 1942 година, Анастас Анастасов празнува 90 години от рождението си. Бригадир в Хаинбоаз, партиен секретар, политкапитан, ветеран-турист, кавалер на 18 ордени и медали, съпруг, баща и дядо - всичко това е нашият другар и приятел  Анастас Анастасов.

Да поздравят юбиляра дойдоха негови другари ветерани от Отечествената война и от Туристическото дружество в Русе, от Антифашисткия съюз, приятели и близки.

Иван Иванов поздрави Анастасов от името на русенските социалисти за неговата почти 70 години вярност към социалистическата идея; колегите му туристи му посветиха свои стихове за младостта на духа; бившия ръководител на Русенския тамбурашки оркестър си припомни случка в която Анастасов е приютил оркестъра в партиен клуб; връчиха му юбилеен медал „65 години от победата над фашизма" за приноса му в антифашистката борба.

Същият този Анастас Георгиев Анастасов, на 90 години, продължава честно и достойно да заявява своята гражданска  позиция, да събира приятели и съмишленици, продължава да носи в себе си доброта, почтеност и човечност.

Честит юбилей!