Жителите на Айтос и Карнобат подкрепиха „Визия за България“

Nov 20, 2018 Новини Избори 0 857

20.11.2018 г.

Жителите на Айтос и Карнобат приветстваха „Визия за България“. В Айтос документът бе представен от народните представители от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев, Николай Тишев и проф. Иво Христов. По време на срещата хората поставиха пред тях въпроси, свързани с пенсионната система и земеделието. Питане бе отправено и относно ролята на военните и как ще се задържат те в армията, имайки предвид ниското им заплащане.

„Всички знаем на какво дередже е докарана българската армия.Ясно е, че с ниско възнаграждение няма как да се задържат кадрите. Освен това крайно време е да решим каква армия искаме да имаме“ – отговори проф. Христов. По думите му „Визия за България“ има едно голямо предимство - че я има. „Ясно е, че така не можем да продължаваме. Ясно е, че наближаваме към финала  на един управленски цикъл – този на ГЕРБ“ – коментира още той. Проф. Иво Христов посочи също така, че проблемите със здравеопазването, образованието, проблемите на пенсионната система, на социалната система и т.н. са свързани помежду си и те не могат да бъдат решавани на парче. „Те трябва да бъдат решавани в един цялостен проект. С „Визия за България“ ние се опитваме да представим каква трябва бъде страната ни“ – добави проф. Христов.

„Истината е, че последните години дебатът в обществото изчезна. Всичко в управлението на ГЕРБ изглежда красиво, според тях. Би трябвало да направим дебати какво постигнахме през последните 10 години като членове на  ЕС и накъде трябва да вървим оттук нататък. Хората, които излизат по улиците да протестират, искат промяна. Излизат хората, които казват на ГЕРБ – не ви искаме повече“ – заяви от своя страна Петър Кънев.

„Какви са приоритетите на нашата държава? В момента каква е целта на правителството? Накъде вървим ние? Проблемът е, че тези, които ни управляват в момента, не знаят накъде вървим, а като не знаеш накъде отиваш, няма как да стигнеш. През последните години проблемите, пред които България е изправена, не могат да се решат. Затова на нас ни трябва един документ, една визия, която ние да предложим и да вървим напред“ – каза Николай Тишев.

На срещата в Карнобат бяха поставени редица въпроси, свързани с корупцията, демографската криза, енергетиката и циганската престъпност.  Те бяха разяснени от депутатите Тодор Байчев, Таско Ерменков, Георги Свиленски, Христо Проданов и Александър Симов. На мероприятието беше и председателят на Областния съвет  на БСП-Бургас Стойко Танков.