Кристиан Вигенин: Алтернативата не е в нови личности и партии, а е това, което ние предлагаме

Nov 15, 2018 Новини БСП 0 783

БСП подкрепя хората, които протестират по улиците на България

„Хората търсят алтернатива, остава да ги убедим, че можем да го направим. Алтернативата не е в нови личности и партии, а е това, което ние предлагаме, защото е изстрадано, реалистично и възможно.” Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България” Кристиан Вигенин.

За исканата за проверка на качеството на пътищата, от страна на БСП, народният представител обясни, че има основателни съмнения за проблеми в реализацията им. „Ако се докаже, че са с необходимото качество, още по-добре. Не разбираме крайната реакция на Камарата на строителите, те оперират в една среда, която е създадена от правителството. Политическата отговорност, ако има проблем, е на ГЕРБ”, каза Вигенин.

„БСП категорично подкрепя хората, които протестират по улиците на България. За да излязат, значи ситуацията е достатъчно сериозна. Видно е, че те не намаляват, както очакваха управляващите. Няма да призоваваме нашите членове и симпатизанти да протестират, но те могат да решат- дали да се включат. Нека оставим гражданите сами да покажат на управляващите докъде са докарали страната. Но политическата подкрепа е важна, защото с дейността и работата си в НС, чрез алтернативните политики, които предлагаме и Алтернативния бюджет, който представихме, показваме, че има решение”, категоричен бе Вигенин. Според него в момента се правят всякакви опити да се омаловажи протестът, за да се покаже, че е дирижиран и че имало професионални протестиращи. „Сигурно има и хора с нисък праг на търпимост, но да кажеш, че всички граждани, които са по улиците на градовете на България, са професионални протестиращи, с джипове, е пропаганда за омаловажаване. Опитът да се дискредитира протестът по никакъв начин не решава причините за появата му. Нека се концентрираме върху политики, а не върху медийни интерпретации”, призова Кристиан Вигенин. „Практика на министър-председателя стана, когато усети, че нещата стават сложни, вместо да търси решение, той да абдикира, с идеята да се върне отново. Няколко пъти му се получи, но друг път няма да има”, каза народният представител от левицата. Той смята, че това правителство се е изчерпало и ГЕРБ няма идея нито за управлението, нито за бъдещето на страната.