Общинските съветници от БСП-Горна Оряховица с ангажимент в село Крушето

12.11.2018г.

Да помогнат на жителите на с. Крушето да имат втора автобусна спирка в селото се ангажираха общинските съветници от БСП-Горна Оряховица. На последната сесия на местния парламент председателят на Общинския съвет на БСП Огнян Стоянов постави този въпрос пред ресорния заместник-кмет и получи уверение, че темата ще бъде поставена пред Комисията, която отговаря за организацията на движението.

В пенсионерския клуб, в с. Крушето, се проведе поредната среща между представителите на БСП и местната общност.

„Сегашната власт в Горна Оряховица няма приоритет да се занимава с проблемите на малките населени места. Навсякъде селата са буренясали с треви и затрупани с боклуци. Състоянието на инфраструктурата им е трагична. Това е политиката на ГЕРБ – гледат само общинския център, където усвояват огромни средства по европроекти. Надяват се, че после ще спечелят доверието на хората от града, но пък всички станаха свидетели- колко некачествено бяха изпълнени някои проекти и критичната им реакция в социалните мрежи беше напълно справедива“, каза  Огнян Стоянов пред хората в с. Крушето. Той обясни, че с пет души в настоящия общински съвет, БСП има единствено силата да показва проблемите и да призовава за решаването им.

„Нашето национално ръководство пое нов подход за разясняване на нашите политически програми. Ние се срещаме с хората и разясняваме „Визия за България“, а също и нашата местна програма „Визия за Горна Оряховица“, каза инж. Георги Рачев. „За да работиш за едно населено място, се работи всеки ден. А не веднъж на четири години – като дойдат изборите! Затова нашите села са на този хал!“, изрази възмущението си общинският съветник.

В дискусията се включи и народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков. „Проблем на държавната политика е, че голямата част от средствата отиват в областните градове. София има половината бюджет на България – 50% от БВП е там. Малките населени места не са виждали инвестиции от десетилетия. Данъците ни отиват в държавния бюджет и после се молим някой да ни реши проблема с инфраструктурата, все едно не сме работили за тази държава. Затова във „Визия за Бългаиря“ ние си поставяме цел да решим проблема чрез истинска децентрализация и реформа в администрацията“, каза Божанков.

Хората в селото поставиха десетки проблеми, които стоят нерешени от години. Състоянието на пътя Горна Оряховица – Първомайци – Поликраище тревожи пътуващите. Те посочиха, че улиците в селото са станали „рибарници, с разрушен асфалт, в които газим водата с ботуши“. „Отново молим вас, съветниците, да включите в Бюджет 2019 средства поне за баластиране на улиците „Георги Измирлиев“, „Топола“ и „Синчец“. Асфалт дори вече и не очакваме“, заявиха присъстващите. Те негодуваха срещу планираното увеличаване на таксите за стари автомобили. Селото не се охранява добре и кражбите са големи, казаха още присъстващите.