Със своята политика правителството стимулира контрабандата на цигари

  Антикризисните мерки на правителството и предложенията за законодателни промени , които предлага Коалиция за България бяха част от акцентите на проведена днес пресконференция в Хасково с участието на Михаил Миков и Емилия Масларова

 

Антикризисните мерки на правителството и предложенията за законодателни промени , които предлага Коалиция за България бяха част от акцентите на проведена днес пресконференция в Хасково с участието на Михаил Миков и Емилия Масларова.

Антикризисните мерки на правителството всъщност са мерки за запазване на финансовата стабилност каза Михаил Миков. Според него голяма част от действията на правителството са резултат от кабинетни изследвания на политолози и социолози, а не реална политика. Според народния представител от коалиция за България Емилия Масларова са необходими промени в законодателството касаещо социалната сфера. Коалиция за българия ще внесе в парламента предложения за промяна на Кодекса на труда. Предлага се родителят да може да ползва намалено работно време в рамките на един месец след като е дал детето си в детска ясла. Поне месец е времето необходимо за адаптиране на детето , каза още Масларова. Други промени които ще бъдат предложени касаят формирането на професионален пенсионен фонд за служители в полицията и военните , както и увеличение на прага на максималния месечен осигурителен доход.

Със своята политика правителството стимулира контрабандата на цигари, заяви Михаил Миков. Според него основните предпоставки за това са повишаването на акцизите, ограничаването на законния внос на цигари, въвеждането на задължителна регистрация по ДДС за малки търговски обекти , за да могат да търгуват с цигари, както и съкращаването служители в митницата. Предпоставка за злоупотреби създават промените в закона за Закона за електронните съобщения . След пресконференцията  Михаил Миков и Емилия Масларова проведоха среща с партийния актив в Хасково. За късния следобяд бе насрочена среща в Свиленград на която се очаква Пламен Орешарски.