Кирил Добрев: ГЕРБ сами предизвикват недоверие у европейските партньори

Окт 13, 2018 Новини БСП в медиите 0 836

13.10.2018 г.

"Когато години на ред държиш под похлупак, включително и медиен, теми като корупция, престъпност, разпад на държавността, обществото се превръща в едно врящо гърне. Европейските партньори на Борисов знаят, че той е премиер на най-бедната и корумпирана държава в Европа, на африканска държава по отношение свободата на словото". Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев пред БТВ. Той припомни факта, че в един и същи ден, всички европейски издания и всички европейски и световни лидери коментираха убийството в Русе. "Затова има само един фактор и той е- недоверието, което ГЕРБ сами предизвикват недоверие у европейските партньори", подчерта Добрев. Той отбеляза, че има доверие на МВР и смята, че може да се справи с този случай.

По отношение на Георги Гергов, Кирил Добрев коментира, че "не е виновен този, който яде баницата". "Кой направи оценката 43 млн. лв., кой е този, който си сложи подписа под това, че 1 кв. м. земя в центъра на Варна струва 16 000 лв. Кой е този човек и кой носи политическата отговорност?", попита Добрев. 

"С едни и същи бонбонки храним едни и същи маймунки", коментира Добрев по въпроса за Джи Пи Груп. Той обясни, че изважденто на фирмата е поредното признание, че в  Закона за обществените поръчки са условията да се генерира корупция. "Борисов излиза с едни и същи номера през две години", допълни Добрев, като припомни, че премиерът вече е правил това и преди.

По отношение на предстоящия коалициоония съвет Кирил Добрев коментира, че единствената нишка, която свързва всички хората в него, са парите и властта. "Тези хора дори не могат да стоят в едно помещение заедно, камо ли да си говорят за политики, визии и стратегии", отбеляза Добрев. Той подчерта, че ще има предсрочни избори, но е въпрос на време кога. Първите избори, които предстоят ще бъдат Европейските и те ще бъдат лакмус за това- какво е общественото влияние. "Убеден съм , че партии от управляващата коалицията няма да попаднат в Европейския парламент", заключи Добрев.

По отношение на вътрешнопартийната опозиция в БСП той подчерта, че медийният им център е синхронизиран с ГЕРБ и в това няма съмнение.