Калоян Паргов: 20 млн. лв. за 1 километър пешеходна зона, на фона на 7 млн. на километър за магистрала, звучи бомбастично

Окт 05, 2018 Новини БСП 0 278

5.10.2018

"20 млн. лв.за 1 километър пешеходна зона, на фона на 7 млн. на километър за магистрала в двете посоки с отчуждаване и всички разходи, звучи  бомбастично". Това каза председателят на БСП- София Калоян Паргов. "Поредният ремонт в София, на ул. Граф Игнатиев, показва, че Столична община не умее да харчи парите на софиянци качествено, за да направи ремонти, които са чакани с години", каза Паргов. Той отбеляза, че това е една добра инициатива, която е опорочена. "Очевидно е, че краят на всеки кмет започва, когато лъснат далаверите в столицата. Търпението на софиянци е изчерпано. Ние не искаме оставки на буфери, искаме отговорност от първо лице", отбеляза Паргов. Той поясни, че единственото, което остава на г-жа Фандъкова, е да се оттегли. "Това, което се случва тук, показва липсата на качество и контрол, липса на качество на техническия проект на заданието", каза още Паргов. Той обясни, че по договор изпълнителят се задължава да изпълнява всички нареждания и заповеди по строително-монтажните работи, дадени от възложителя. "Нека г-жа Фандъкова отговори- с какви заповеди  и чрез кого е даден на този изпълнител цветът на плочките до храм Св. Седмочисленици. Ние не можем да търпим подигравка със символите на София", заяви Паргов. Той отбеляза, че София е лицето на България и не може да се допуска някой да работи нехайно и небрежно. "Това, което очакваме е да се обясни- какво се прави оттук нататък и как ще бъдат отстранени всички нередности", заключи Калоян Паргов.

Георги Свиленски: Високи цени и ниско качество, компрометирани обществени поръчки- емблемата на управлението на ГЕРБ.

"Строителството и строително-ремонтните дейности са емблемата на управлението на ГЕРБ. Трябва да си отиде именно този модел на управление- високи цени и ниско качество, компрометирани обществени поръчки".  Това каза зам.-председател на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски. "От три дни се обяснява на гражданите, че обектът е още в строеж, че не е завършен и да се изчака. Какво да чакаме и какво да се случи? Това паве и след 8 години ще бъде тук. Няма да бъде друго, ще е същото, само че разрушено и унищожено". Той поясни, че в договора за ремонта ясно е написано, че при констатиране на нередности, неправилно изпълнение, некачествен ремонт- обектът може да бъде спрян до отстраняване на нередностите. "Ако някой иска, нека вкъщи си прави ремонта така", каза народният представител. Той припомни и бул. Витоша, където ремонтът е завършен, строителите са си отишли, но резултатът е виден.