Хората в Девин пред депутати от БСП: Вярваме, че има кой да ни чуе и искаме да допринесем за развитието на България

Окт 04, 2018 Новини Избори 0 1195

04.10.2018 г.

Хората в Девин посрещнаха с надежда народните представители от ПГ на „БСП за България“ проф. Светла Бъчварова, Георги Андреев, Георги Гьоков и Илиян Тимчев, които представиха проекта „Визия за България“ във втория по големина град от обл. Смолян. „Радваме се, че някой ни пита как искаме да се развива държавата, в която сме родени и живеем и която наричаме родина“, коментираха присъстващите. Те дадоха своите предложения по проекта. „Вярваме, че има кой да ни чуе и с удоволствие ще допринесем за развитието на България в желаната посока“, допълниха жителите на Девин. Хората поискаха да се реформира социалната сфера, като се гарантира повече справедливост, във Визията да се изрази ясна воля, че ще се търси отговорност от хора, замесени в корупция. Сред предложенията има и много, свързани с развитието на туризма в региона, например приходите от природните забележителности да отиват за местните общности.

„България има нужда от нова посока, от нова перспектива, защото се задълбочават неравенствата, увеличава се броят на хората, които живеят в крайна бедност“, заяви Георги Гьоков. „В демографска криза сме, дори не е пресилено да кажем катастрофа, а управляващите не знаят как да противодействат. Затова е нужно да дадем, заедно с народа си, работещи решения, за да стане родината ни такава, каквато всички мечтаем да бъде“, каза още той.

На срещата присъстваха не само членове и симпатизанти на БСП, а и много граждани на Девин и общината, на които не е безразлично в каква посока ще се развива България и регионът им. На събитието беше и председателят на Общинския съвет в Девин Диана Чаушева.

Манол Генов: Да има повече държавност във всеки един сектор

„Да има повече държавност във всеки един сектор, особено в сферата на икономиката, привличането на инвестиции, създаване на работа за младите хора с едно достойно заплащане, за да останат те в България“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Манол Генов по време на представянето на проекта „Визия за България“ в с. Давидково, община Баните. Той обърна особено внимание на новата данъчна политика, която предлага партията в този документ и най-вече на семейното подоходно облагане, което ще създаде предпоставки за решаване на демографската криза. В разговорите беше обърнато особено внимание на грижата на управлението към малките населени места в отдалечените райони, каквото е с. Давидково. За проблемите на района по време на срещата разказа кметът на селото Севда Чолакова. По въпросите на социалната политика депутатът от левицата Надя Клисурска акцентира върху голямата пропаст между бедни и богати в България. Присъстващите в залата подкрепиха нейната теза, че всички пенсии трябва да бъдат актуализирани. По темата за развитието на малките населени места народният представител Васил Антонов акцентира върху Националния фонд за сближаване на регионите. „Трябва да си върнем отново правото да мечтаем. Хората трябва да имат увереността, че нещата, както в държавата, така и в едно населено място, ще се случват“, заяви депутатът от левицата Милко Недялков.

От Инициативния комитет „Бъдеще за Загражден“ поставиха въпроса за изграждане на пътя във високата част на Родопите.

На срещата присъстваха не само членове на партията, но и много хора от общината, проявили интерес към документа. Присъстващите отправиха много въпроси, свързани с „Визия за България“ и отбелязаха, че страна ни има нужда точно от такава визия.