Станислав Владимиров: С това ниво на доходите и отворения трудов европейски пазар е много трудно да се задържат хората у нас

Окт 03, 2018 Новини Избори 0 898

03.10.2018 г.

„Доходите в България продължават да са изключително ниски. С това ниво на доходите и отворения трудов европейски пазар е много трудно да се задържат хората у нас. „Визия за България” е основа, по която  предстои голям дебат. Ние сме отворени за визионерски разговор за България с всички български граждани, защото преходът у нас продължава прекалено дълго. Той ни направи  най-бедните и болни в Европа“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров в Неделино, където се срещна с жители на общината, заедно със своите колеги Цветан Топчиев и Никола Динков. Той добави, че Визията е документ, върху който може да се стъпи за цялостна промяна на модела на управление на държавата. „Най-големият проблем в България в момента е демографията. Всъщност, страната  вече се намира  в демографска смърт”, добави народният представител.  

Никола Динков: Закрилата на семейството и децата да са приоритет за държавата

„Демографската катастрофа, бедността, нарастващите неравенства и регионалните разлики между различните краища на страната, са сред най-големите заплахи , пред които е изправено днес българското общество. Това каза народният представител Никола Динков. Според него, за да бъдат спрени негативните демографски тенденции, е необходимо на първо място закрилата на семейството и децата да се превърнат в ценност за обществото и приоритет за държавата.

Цветан Топчиев: Нужна е активна държавна политика в селското стопанство

„Нужна е активна държавна политика в селското стопанство. Трябва диференцирано субсидиране и ограничаване на едрите земеделски производители, както и въвеждане на таван на субсидията до 60 000 лв.” Това каза народният представител Цветан Топчиев. Според него е нужно приоритизиране на държавното финансиране към малките и средните ферми, както и специално финансиране на младите фермери.