Председателят на Групата за приятелство България – Италия в Народното събрание Кристиан Вигенин беше удостоен с орден „Звездата на Италия“

28.09.2018 г.

С високото държавно отличие на Италия - орден „Звездата на Италия“ беше удостоен председателят на Групата за приятелство България – Италия в Народното събрание Кристиан Вигенин. Почетният знак му беше връчен от посланика на Италия Стефано Балди на официална церемония в посолството в София.

"Малко са поводите за връчване на такива почетни знаци, защото носителите на ордена трябва да са се отличили с работата си за развитие на двустранните отношения", подчерта посланик Стефано Балди. "Вярвам, че Кристиан Вигенин е именно такава личност и съм убеден, че и занапред можем да разчитаме на неговата помощ в името на отличните двустранни отношения", добави той.

"За мен е голяма чест да получа този орден", отбеляза на церемонията Кристиан Вигенин. Той заяви, че приема отличието като стимул да продължи още по-активно работата си в развиването на връзките с Италия. По думите му, ако се погледне историята, културата и манталитета на българите и италианците, се вижда, че те са може би едни от най-близките народи в Европа.

Кристиан Вигенин получи званието „велик офицер“ с разрешение да се декорира с ордена.